Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки
Назад

Почивка в Кушадасъ със самолет от Варна в ден Четвъртък- 7 нощувки

Цени от:
286.42 €

Детайли:

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Транспорт:
Самолет
Дати на отпътуване:
31.08.2024 г.,   05.09.2024 г.,   07.09.2024 г.,   12.09.2024 г.,   14.09.2024 г.,   19.09.2024 г.,   21.09.2024 г.,   26.09.2024 г.,   28.09.2024 г.,   03.10.2024 г.,   05.10.2024 г.,   12.10.2024 г.
Описание:
ТУРЦИЯ ЛЯТО 2024
 „Плати депозит 30 % при записване, доплати до 30 дни преди датата на отпътуване“ 
Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.

Описание / Транспорт:

Полетна информация Кушадасъ - ден Четвъртък:
Заминаване:  Варна 11:55 - Бодрум 13:20 
Връщане:       Бодрум 14:20 - Варна 15:45 

Авиокомпания: Bulgaria air
Адрес на авиокомпанията: булевард „Брюксел” 1, София, България
Тип самолет: BOEING 733
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Информация за трансфера:

 • Трансферът е с продължителност между 2.30 ч. до 3,30 ч. в посока, в зависимост от местоположението на хотела.
 • Възможност за доплащане за индивидуален - директен трансфер до хотела, с предварителна заявка към агенцията.


Програма:
Ден 1
Отпътуване с чартърен полет Варна-Бодрум-Варна. Кацане на летище Милас и посрещане от представител на фирмата партньор. Групов трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00 ч.

Ден 2
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 3
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 4
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 5
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 6
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 7
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 8
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Милас в обявения час. Полет за Варна.


Основна информация и допълнителни услуги:
ЛЯТО 2024, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ ВАРНА ДО МИЛАС
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:
1. Плащания:
1.1 Първи депозит в размер на 30 % от общата цена на туристическия пакет - при записване.
1.2 Доплащане на пълната сума до 30 дни преди датата на пътуване.
1.3 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1; 1.2 и 1.3 срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация
2. Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.
2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:
-  Aко прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.
- За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.
-  При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.
2.3 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".
Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.
Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: Български граждани могат да пътуват за Република Турция с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 150 дни от датата на пристигане в Турция. При безсрочна лична карта, ако е издадена преди повече от 10 години се изисква задължително валиден международен паспорт.
Визов режим: няма изисквания за визи.
Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 една отсечка – Варна – 800 долара на тон, Милас – 800 долара на тон и курс на евро към щатски долар 1,00 към 1,00. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка Варна – Милас, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Милас - Варна.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 20 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
При резервации с отстъпки за хотелско настаняване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет с отстъпки за хотелско настаняване губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.
Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията е „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg  и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13052410000528/17.06.2024 валидна от 01.07.2024-30.06.2025 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333.
 

В цената се включва:
Чартърен полет Варна - Бодрум - Варна с включени летищни такси в размер на 79 евро на човек и багаж до 20 кг. чекиран и до 10 кг. ръчен (55 х 40 х 20). Разрешеният багаж за бебета до 1,99 г. е 10 кг. чекиран, 10 кг. ръчен (55 х 40 х 20) и бебешка количка.
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки в хотел по избор
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Изпращане на летището от представител на TO
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.

В цената не се включва:
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 75 до 85 г. - доплащане 25 лв.
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица над 85 г. - не се предлага
Такса гориво (виж забележката по- долу).
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси


MELIKE
от 287.2 €

MELIKE

Кушадасъ, Турция
ROXX ROYAL KUSADASI
от 295.94 €

ROXX ROYAL KUSADASI

Кушадасъ, Турция
MINAY
от 301.19 €

MINAY

Кушадасъ, Турция
ASENA
от 318.67 €

ASENA

Кушадасъ, Турция
SOLEIL HOTEL
от 319.28 €

SOLEIL HOTEL

Кушадасъ, Турция
DERICI HOTEL
от 380.63 €

DERICI HOTEL

Кушадасъ, Турция
PONZ HOTEL KUSADASI
от 382.22 €

PONZ HOTEL KUSADASI

Кушадасъ, Турция
CITY'S HILL HOTEL
от 389.38 €

CITY'S HILL HOTEL

Кушадасъ, Турция
SUNDAY BEACH HOTEL
от 397.93 €

SUNDAY BEACH HOTEL

Кушадасъ, Турция
BY KARAASLAN INN HOTEL
от 399.09 €

BY KARAASLAN INN HOTEL

Кушадасъ, Турция
ROYAL BEACH HOTEL
от 409.58 €

ROYAL BEACH HOTEL

Кушадасъ, Турция
FLORA SUITES
от 416.8 €

FLORA SUITES

Кушадасъ, Турция
DUQQAN DELUXE HOTEL /EX. DABAKLAR/
от 420.07 €

DUQQAN DELUXE HOTEL /EX. DABAKLAR/

Кушадасъ, Турция
MY AEGEAN STAR
от 426.68 €

MY AEGEAN STAR

Кушадасъ, Турция
PIGALE BEACH RESORT
от 430.95 €

PIGALE BEACH RESORT

Кушадасъ, Турция
ARORA HOTEL
от 435.81 €

ARORA HOTEL

Кушадасъ, Турция
SURTEL
от 438.16 €

SURTEL

Кушадасъ, Турция
ADA NEWDAYS RESORT
от 441.05 €

ADA NEWDAYS RESORT

Кушадасъ, Турция
KARYA FAMILY RESORT
от 446.88 €

KARYA FAMILY RESORT

Кушадасъ, Турция
NOTION KESRE BEACH
от 454.64 €

NOTION KESRE BEACH

Кушадасъ, Турция
LADONIA HOTELS ADAKULE
от 467.08 €

LADONIA HOTELS ADAKULE

Кушадасъ, Турция
ODELIA RESORT HOTEL
от 467.27 €

ODELIA RESORT HOTEL

Кушадасъ, Турция
PALMIN HOTEL
от 477.87 €

PALMIN HOTEL

Кушадасъ, Турция
SEVEN FOR LIFE THERMAL HOTEL
от 490.77 €

SEVEN FOR LIFE THERMAL HOTEL

Кушадасъ, Турция
SIGNATURE BLUE RESORT
от 490.77 €

SIGNATURE BLUE RESORT

Кушадасъ, Турция
ALTINSARAY
от 491.17 €

ALTINSARAY

Кушадасъ, Турция
BATIHAN BEACH RESORT
от 496.99 €

BATIHAN BEACH RESORT

Кушадасъ, Турция
PALOMA MARINA SUITES
от 503.99 €

PALOMA MARINA SUITES

Кушадасъ, Турция
CLUB CACTUS PARADISE
от 510.2 €

CLUB CACTUS PARADISE

Кушадасъ, Турция
GRAND BELISH
от 515.63 €

GRAND BELISH

Кушадасъ, Турция
LE BLEU HOTEL & SPA
от 518.85 €

LE BLEU HOTEL & SPA

Кушадасъ, Турция
FANTASIA DELUXE KUSADASI
от 522.35 €

FANTASIA DELUXE KUSADASI

Кушадасъ, Турция
GRAND EFE HOTEL
от 523.41 €

GRAND EFE HOTEL

Кушадасъ, Турция
RAMADA HOTEL & SUITES BY WYNDHAM
от 523.47 €

RAMADA HOTEL & SUITES BY WYNDHAM

Кушадасъ, Турция
ATLANTIQUE HOLIDAY CLUB
от 528.62 €

ATLANTIQUE HOLIDAY CLUB

Кушадасъ, Турция
CLUB YALI HOTEL & RESORT
от 536.62 €

CLUB YALI HOTEL & RESORT

Кушадасъ, Турция
KUSTUR CLUB HOLIDAY VILLAGE
от 550.95 €

KUSTUR CLUB HOLIDAY VILLAGE

Кушадасъ, Турция
FAUSTINA HOTEL
от 559.74 €

FAUSTINA HOTEL

Кушадасъ, Турция
SEALIGHT RESORT HOTEL (ex OTIUM SEALIGHT)
от 562.88 €

SEALIGHT RESORT HOTEL (ex OTIUM SEALIGHT)

Кушадасъ, Турция
AKBULUT HOTEL&SPA
от 568.31 €

AKBULUT HOTEL&SPA

Кушадасъ, Турция
SCALA NUOVA BEACH HOTEL
от 569 €

SCALA NUOVA BEACH HOTEL

Кушадасъ, Турция
LIBERTY GOLF RESORT KUSADASI
от 589.8 €

LIBERTY GOLF RESORT KUSADASI

Кушадасъ, Турция
CLUB BEYY RESORT HOTEL
от 590.07 €

CLUB BEYY RESORT HOTEL

Кушадасъ, Турция
SEALIGHT FAMILY CLUB
от 591.62 €

SEALIGHT FAMILY CLUB

Кушадасъ, Турция
RAMADA RESORT BY WYNDHAM KUSADASI
от 592.13 €

RAMADA RESORT BY WYNDHAM KUSADASI

Кушадасъ, Турция
FLORA GARDEN EPHESUS
от 596.73 €

FLORA GARDEN EPHESUS

Кушадасъ, Турция
SENTINUS BEACH HOTEL
от 613.15 €

SENTINUS BEACH HOTEL

Кушадасъ, Турция
LABRANDA EPHESUS PRINCESS
от 625.04 €

LABRANDA EPHESUS PRINCESS

Кушадасъ, Турция
INFINITY BY YELKEN AQUAPARK & RESORTS
от 634.63 €

INFINITY BY YELKEN AQUAPARK & RESORTS

Кушадасъ, Турция
KORUMAR DELUXE HOTEL
от 657.83 €

KORUMAR DELUXE HOTEL

Кушадасъ, Турция
AQUA FANTASY HOTEL & SPA
от 712.97 €

AQUA FANTASY HOTEL & SPA

Кушадасъ, Турция
CHARISMA DE LUXE HOTEL
от 728.74 €

CHARISMA DE LUXE HOTEL

Кушадасъ, Турция
SUNIS EFES ROYAL PALACE
от 743.69 €

SUNIS EFES ROYAL PALACE

Кушадасъ, Турция
PINE BAY HOLIDAY RESORT
от 747.58 €

PINE BAY HOLIDAY RESORT

Кушадасъ, Турция
UNIQUE LIFE STYLE BOUTIQUE HOTEL
от 825.27 €

UNIQUE LIFE STYLE BOUTIQUE HOTEL

Кушадасъ, Турция
PALOMA PASHA RESORT
от 959.03 €

PALOMA PASHA RESORT

Кушадасъ, Турция
BATIHAN VADI HOTEL & VILLAS
от 982.62 €

BATIHAN VADI HOTEL & VILLAS

Кушадасъ, Турция
CLUB MARVY BY PALOMA
от 1169.71 €

CLUB MARVY BY PALOMA

Кушадасъ, Турция
Програма
Описание:
ТУРЦИЯ ЛЯТО 2024
 „Плати депозит 30 % при записване, доплати до 30 дни преди датата на отпътуване“ 
Обявените цени са с динамично ценообразуване, в реално време и са пряко свързани с евентуална промяна в цените и условията на всеки хотел.
Хотелите си запазват правото да променят или прекратяват отстъпките и промоциите по всяко време и туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна на цената. Затова препоръчваме резервация в срок до 24 часа след избор на хотел и оферта.

Описание / Транспорт:

Полетна информация Кушадасъ - ден Четвъртък:
Заминаване:  Варна 11:55 - Бодрум 13:20 
Връщане:       Бодрум 14:20 - Варна 15:45 

Авиокомпания: Bulgaria air
Адрес на авиокомпанията: булевард „Брюксел” 1, София, България
Тип самолет: BOEING 733
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Информация за трансфера:

 • Трансферът е с продължителност между 2.30 ч. до 3,30 ч. в посока, в зависимост от местоположението на хотела.
 • Възможност за доплащане за индивидуален - директен трансфер до хотела, с предварителна заявка към агенцията.


Програма:
Ден 1
Отпътуване с чартърен полет Варна-Бодрум-Варна. Кацане на летище Милас и посрещане от представител на фирмата партньор. Групов трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00 ч.

Ден 2
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 3
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 4
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 5
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 6
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 7
Свободен ден и/или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват. заплащат и организират на място от местния контрагент.

Ден 8
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Милас в обявения час. Полет за Варна.


Цени и условия
Основна информация и допълнителни услуги:
ЛЯТО 2024, САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ОТ ВАРНА ДО МИЛАС
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:
1. Плащания:
1.1 Първи депозит в размер на 30 % от общата цена на туристическия пакет - при записване.
1.2 Доплащане на пълната сума до 30 дни преди датата на пътуване.
1.3 При неспазване на описаните по-горе в т. 1.1; 1.2 и 1.3 срокове за плащане Туроператорът има право да прекрати договора за туристически пакет и да анулира направената резервация
2. Анулационни срокове:
2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.
2.2 Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:
-  Aко прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.
- За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.
-  При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.
2.3 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".
Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.
Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: Български граждани могат да пътуват за Република Турция с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 150 дни от датата на пристигане в Турция. При безсрочна лична карта, ако е издадена преди повече от 10 години се изисква задължително валиден международен паспорт.
Визов режим: няма изисквания за визи.
Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 една отсечка – Варна – 800 долара на тон, Милас – 800 долара на тон и курс на евро към щатски долар 1,00 към 1,00. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка Варна – Милас, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Милас - Варна.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 20 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за хотелско настаняване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
При резервации с отстъпки за хотелско настаняване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет с отстъпки за хотелско настаняване губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.
Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията е „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg  и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за хотелско настаняване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
Поради динамиката на ценообразуване, цените по пакети с включени отстъпки за хотелско настаняване и промоционалните оферти, могат да бъдат прекратени или променени преди посочената крайна дата за записване.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13052410000528/17.06.2024 валидна от 01.07.2024-30.06.2025 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333.
 

В цената се включва:
Чартърен полет Варна - Бодрум - Варна с включени летищни такси в размер на 79 евро на човек и багаж до 20 кг. чекиран и до 10 кг. ръчен (55 х 40 х 20). Разрешеният багаж за бебета до 1,99 г. е 10 кг. чекиран, 10 кг. ръчен (55 х 40 х 20) и бебешка количка.
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки в хотел по избор
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Изпращане на летището от представител на TO
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.

В цената не се включва:
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 75 до 85 г. - доплащане 25 лв.
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица над 85 г. - не се предлага
Такса гориво (виж забележката по- долу).
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси


Хотели по програмата
MELIKE
от 287.2 €

MELIKE

Кушадасъ, Турция
ROXX ROYAL KUSADASI
от 295.94 €

ROXX ROYAL KUSADASI

Кушадасъ, Турция
MINAY
от 301.19 €

MINAY

Кушадасъ, Турция
ASENA
от 318.67 €

ASENA

Кушадасъ, Турция
SOLEIL HOTEL
от 319.28 €

SOLEIL HOTEL

Кушадасъ, Турция
DERICI HOTEL
от 380.63 €

DERICI HOTEL

Кушадасъ, Турция
PONZ HOTEL KUSADASI
от 382.22 €

PONZ HOTEL KUSADASI

Кушадасъ, Турция
CITY'S HILL HOTEL
от 389.38 €

CITY'S HILL HOTEL

Кушадасъ, Турция
SUNDAY BEACH HOTEL
от 397.93 €

SUNDAY BEACH HOTEL

Кушадасъ, Турция
BY KARAASLAN INN HOTEL
от 399.09 €

BY KARAASLAN INN HOTEL

Кушадасъ, Турция
ROYAL BEACH HOTEL
от 409.58 €

ROYAL BEACH HOTEL

Кушадасъ, Турция
FLORA SUITES
от 416.8 €

FLORA SUITES

Кушадасъ, Турция
DUQQAN DELUXE HOTEL /EX. DABAKLAR/
от 420.07 €

DUQQAN DELUXE HOTEL /EX. DABAKLAR/

Кушадасъ, Турция
MY AEGEAN STAR
от 426.68 €

MY AEGEAN STAR

Кушадасъ, Турция
PIGALE BEACH RESORT
от 430.95 €

PIGALE BEACH RESORT

Кушадасъ, Турция
ARORA HOTEL
от 435.81 €

ARORA HOTEL

Кушадасъ, Турция
SURTEL
от 438.16 €

SURTEL

Кушадасъ, Турция
ADA NEWDAYS RESORT
от 441.05 €

ADA NEWDAYS RESORT

Кушадасъ, Турция
KARYA FAMILY RESORT
от 446.88 €

KARYA FAMILY RESORT

Кушадасъ, Турция
NOTION KESRE BEACH
от 454.64 €

NOTION KESRE BEACH

Кушадасъ, Турция
LADONIA HOTELS ADAKULE
от 467.08 €

LADONIA HOTELS ADAKULE

Кушадасъ, Турция
ODELIA RESORT HOTEL
от 467.27 €

ODELIA RESORT HOTEL

Кушадасъ, Турция
PALMIN HOTEL
от 477.87 €

PALMIN HOTEL

Кушадасъ, Турция
SEVEN FOR LIFE THERMAL HOTEL
от 490.77 €

SEVEN FOR LIFE THERMAL HOTEL

Кушадасъ, Турция
SIGNATURE BLUE RESORT
от 490.77 €

SIGNATURE BLUE RESORT

Кушадасъ, Турция
ALTINSARAY
от 491.17 €

ALTINSARAY

Кушадасъ, Турция
BATIHAN BEACH RESORT
от 496.99 €

BATIHAN BEACH RESORT

Кушадасъ, Турция
PALOMA MARINA SUITES
от 503.99 €

PALOMA MARINA SUITES

Кушадасъ, Турция
CLUB CACTUS PARADISE
от 510.2 €

CLUB CACTUS PARADISE

Кушадасъ, Турция
GRAND BELISH
от 515.63 €

GRAND BELISH

Кушадасъ, Турция
LE BLEU HOTEL & SPA
от 518.85 €

LE BLEU HOTEL & SPA

Кушадасъ, Турция
FANTASIA DELUXE KUSADASI
от 522.35 €

FANTASIA DELUXE KUSADASI

Кушадасъ, Турция
GRAND EFE HOTEL
от 523.41 €

GRAND EFE HOTEL

Кушадасъ, Турция
RAMADA HOTEL & SUITES BY WYNDHAM
от 523.47 €

RAMADA HOTEL & SUITES BY WYNDHAM

Кушадасъ, Турция
ATLANTIQUE HOLIDAY CLUB
от 528.62 €

ATLANTIQUE HOLIDAY CLUB

Кушадасъ, Турция
CLUB YALI HOTEL & RESORT
от 536.62 €

CLUB YALI HOTEL & RESORT

Кушадасъ, Турция
KUSTUR CLUB HOLIDAY VILLAGE
от 550.95 €

KUSTUR CLUB HOLIDAY VILLAGE

Кушадасъ, Турция
FAUSTINA HOTEL
от 559.74 €

FAUSTINA HOTEL

Кушадасъ, Турция
SEALIGHT RESORT HOTEL (ex OTIUM SEALIGHT)
от 562.88 €

SEALIGHT RESORT HOTEL (ex OTIUM SEALIGHT)

Кушадасъ, Турция
AKBULUT HOTEL&SPA
от 568.31 €

AKBULUT HOTEL&SPA

Кушадасъ, Турция
SCALA NUOVA BEACH HOTEL
от 569 €

SCALA NUOVA BEACH HOTEL

Кушадасъ, Турция
LIBERTY GOLF RESORT KUSADASI
от 589.8 €

LIBERTY GOLF RESORT KUSADASI

Кушадасъ, Турция
CLUB BEYY RESORT HOTEL
от 590.07 €

CLUB BEYY RESORT HOTEL

Кушадасъ, Турция
SEALIGHT FAMILY CLUB
от 591.62 €

SEALIGHT FAMILY CLUB

Кушадасъ, Турция
RAMADA RESORT BY WYNDHAM KUSADASI
от 592.13 €

RAMADA RESORT BY WYNDHAM KUSADASI

Кушадасъ, Турция
FLORA GARDEN EPHESUS
от 596.73 €

FLORA GARDEN EPHESUS

Кушадасъ, Турция
SENTINUS BEACH HOTEL
от 613.15 €

SENTINUS BEACH HOTEL

Кушадасъ, Турция
LABRANDA EPHESUS PRINCESS
от 625.04 €

LABRANDA EPHESUS PRINCESS

Кушадасъ, Турция
INFINITY BY YELKEN AQUAPARK & RESORTS
от 634.63 €

INFINITY BY YELKEN AQUAPARK & RESORTS

Кушадасъ, Турция
KORUMAR DELUXE HOTEL
от 657.83 €

KORUMAR DELUXE HOTEL

Кушадасъ, Турция
AQUA FANTASY HOTEL & SPA
от 712.97 €

AQUA FANTASY HOTEL & SPA

Кушадасъ, Турция
CHARISMA DE LUXE HOTEL
от 728.74 €

CHARISMA DE LUXE HOTEL

Кушадасъ, Турция
SUNIS EFES ROYAL PALACE
от 743.69 €

SUNIS EFES ROYAL PALACE

Кушадасъ, Турция
PINE BAY HOLIDAY RESORT
от 747.58 €

PINE BAY HOLIDAY RESORT

Кушадасъ, Турция
UNIQUE LIFE STYLE BOUTIQUE HOTEL
от 825.27 €

UNIQUE LIFE STYLE BOUTIQUE HOTEL

Кушадасъ, Турция
PALOMA PASHA RESORT
от 959.03 €

PALOMA PASHA RESORT

Кушадасъ, Турция
BATIHAN VADI HOTEL & VILLAS
от 982.62 €

BATIHAN VADI HOTEL & VILLAS

Кушадасъ, Турция
CLUB MARVY BY PALOMA
от 1169.71 €

CLUB MARVY BY PALOMA

Кушадасъ, Турция
icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close