Назад

Най-добрите Коледни базари в Европа

  • Първо място:
Мюнхен, Германия
Докато повечето хора асоциират столицата на Бавария с прочутия Октоберфест, градът предлага и фантастичен коледен базар. Там може да пийнете Gluehwein (затоплено греяно вино) и бира. В същото време може да си купите традиционен баварски подарък - джинджифилов сладкиш или дърворезба. Редакторите на VirtualTourist.com препоръчват да бъде посетен и Viktualienmarkt - дневния селскостопански пазар

ВИЖ ОФЕРТАТА ТУК

  • Второ място:
Кьолн, Германия
"Сребърният медалист" в класацията, подобно на множество други немски градове, предлага няколко коледни базара. Основният се намира близо до прочутата катедрала. Друго място, на което покупките ви обаче ще струват малко повече, е Neumarkt. Ако харесвате по-нестандартните места за пазаруване на коледни подаръци, значи трябва да посетите Floating Christmas Market, който може да бъде открит по течението на река Рейн.

  • Трето място:
Виена, Австрия
Коледно-новогодишните празници тук се взимат много насериозно. Декорацията може да съперничи на всяка друга в Европа. Базарът Christkindlmarkt се провежда най-дълго в сравнение с всички останали от класацията. Той започва в средата на ноември и завършва на 25 декември.
Милиони туристи идват в столицата на Австрия всяка година, за да се насладят на свещите от пчелен восък, дървените играчки, коледната украса и живописната атмосфера. За да се поддържат музикалните традиции на града, в кметството се изнасят хорови изпълнения.

ВИЖ ОФЕРТАТА ТУК

  • Четвърто място:
Прага, Чехия
Двата най-добри коледни базара (vanocni trhy) се намират на Old Town Square и на дългия склон на Wenceslas Square. Там може да намерите както дървени играчки, коледни декорации, така и специфични за Чехия неща като кристал от Бохемия, марионетки и керамика. Храната се различава до известна степен от тази, която се предлага в Германия - джинджифилови сладки, салами, грог (алкохолно питие, съдържащо ром, коняк или водка и гореща вода - бел.авт.), царевица на кочан и trdelnik (тесто, изпечено със захар и канела).

ВИЖ ОФЕРТАТА ТУК

  • Пето място:
Копенхаген, Дания
Историческият увеселителен парк Tivoli Gardens е предпочитано място за срещи през цялата година. Въпреки това той придобива неповторим вид по време на коледните празници. Украсата тогава включва дори и заря в периода между 25 и 31 декември. Какво се предлага по време на местния коледен базар? От една страна е традиционният glgg (димящо червено греяно вино), а от друга е руската тема, която е нова. Тя включва ястия като борш и Бьоф Строганов, които ще се предлагат в новия деликатесен кът. Там също така присъстват коледни сладки, италиански и френски кулинарни изкушения.






 жггфгжж

жжджжжжж

icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close