Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки

Hotel and SPA Thermapalace

Цени от:
95 лв.
Локация:
Кранево, България
Уеб:
http://www.thermapalace.com/bg/article/1/location.html

Удобства и услуги:

В хотела:
Джакузи, Детски кът, Рент-а- кар, Балнеология, Спа , Сауна, Парна баня, Фитнес, Масажи, Козметичен салон, Ресторант, Лоби бар, Нощен бар, Сейф рецепция, Конферентна зала, Паркинг, Wi-Fi интернет
В стаята:
Интернет, Tv, Телефон, Климатик, Мини бар, Балкон, Сейф, Сешоар, Душ, Вана, Кафе машина
В близост:
Плаж
Спорт и развлечения:
Закрит басейн, Външен басейн
На брега на северното черноморско крайбрежие, между курортните комплекси Албена и Кранево, на 300 м от плажа, се намира нов модерен балнеохотел с лековити термални извори - ТЕРМА ПАЛАС. Балнеохотелът е разположен в паркова зона, а стаите са с изглед към морето. Всички помещения са индивидуално декорирани и съоветстват на високите стандарти на изисканите клиенти.

ТЕРМА ПАЛАС комбинира вековните традиции на калолечението в България със съвременни медицински постижения и технологии, за да се създаде модерен здравен, спа и уелнес център. Квалифицираният персонал използва тази комбинация, за да предостави на своите гости възможността да съживят и подмладят тялото си, да се презаредят с енергия и отново да бъдат себе си на място, което ще ги откъсне от стреса на ежедневието.

Балнеохотел ТЕРМА ПАЛАС предлага луксозни апартаменти, студиа и двойни стаи, които отговорят на високите очаквания на всеки гост за стил и комфорт. Всички стаи имат самостоятелен санитарен възел, телевизор, телефон, минибар, сешоар и предоставят директен достъп до Интернет. На територията на комплекса се намират и 2 басейна (вътрешен и външен), които ще позволят на гостите целогодишен "флирт" с минералната вода и нейните лечебни качества.

ТЕРМА ПАЛАС разполага със стилно фойе, рецепция, лоби бар, скай бар, чайна, италиански и руски ресторант, възстановителен център, фитнес зала, йога плейс, зала за боулинг и билярд и конферентна зала.


Комплексът отстои на:

9 км от курорта Златни пясъци
2 км от курорта Албена
15 км от гр. Балчик
25 км от центъра на гр. Варна
35 км от летище Варна
145 км от летище Бургас

Двойните стаи в ТЕРМА ПАЛАС е със средна площ 36 кв.м, с прекрасна гледка към морето, елегантно обзаведени и разполагат с:

двойно или две единични легла
разтегателен диван или разтегателна табуретка
гардероб
място за багаж
LCD телевизор
минибар
сейф
огледало
централна климатизация
директна телефонна връзка
достъп до Интернет
баня с вана
сешоар
сушилник за дрехи
балкон с маса и столове
На гостите се предоставят хотелска козметика, халати и чехли.

Двойната стая дава възможност за настаняване на 2 възрастни и 1 дете или 3 възрастни.

Минералната вода на Кранево е известна отвъд пределите на България, а благоприятното въздействие и лечебните свойства на тази вода са познати от хилядолетия.

В басеините на балнеохотел ТЕРМА ПАЛАС ще бъде използвана минералната вода от находище в близост до резерват Балтата. Изворите са с голям дебит и оптималната им температура благоприятства използването на 100% минералната вода за лечебни процедури без да е необходимо да се с разрежда със студена вода. Често, при ползването на минерална вода с по-висока температура, тя се смесва със студена вода, която обикновено не е минерална, за да се достигне комфортна температурна зона и това намалява лечебните свойства на самата минерална вода.

Минералната вода идва от дълбочина 20 м, което гарантира нейната чистота. Тя има много ясно изразен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект; подобрява обмяната на веществата и е подходяща за лечение на болки в гърба и гръбначния стълб.ЕКСПЕРТНА БАЛНЕОЛОГИЧНА ОЦЕНКА

НА МИНЕРАЛНА ВОДА ОТ СОНДАЖ № 8, С. КРАНЕВО,

МЕСТНОСТ “ДОЛИНАТА”, ОБЩИНА БАЛЧИК, ОБЛ. ДОБРИЧ.


Минералната вода от сондаж № 8, с.Кранево, местност „Долината”, общ. Балчик, обл. Добрич, се характерезира като хипотермална - 23,9С, минерализирана, с обща минерализация - 667,2 мг/л.; хХидрокарбонатно-хлоридна, натриево-калциево-магнезиева, без санитарно-химични признаци на замърсяване, съгласно Протокол № 196/11.10.2013 г. на Специализирана лаборатория за анализ на минерални води.
Показателите от микробиологичното изследване /Протокол № 214/13.10.2013 г. на Специализирана лаборатория за анализ на минерални води/ са в граници на нормата за минерални води. Съгласно Протокол от изпитване 01-1584/25.12013 на Централната лаборатория-01 на ИАОС към МОСВ, радиологичните параметри съответват на изискванията посочени в Наредба № 14 за курортните ресурси, курортните местности и курортите /обн. В ДВ, бр.79/1987 г., последни изм. ДВ. Бр. 70/2004 г./ и на Наредба №1 за проучване, ползване и опазване на подземните води /обн. ДВ., бр. 87/2007 г. и последни изм. ДВ. Бр. 15/2012г./
Лечебно-профилактичните свойства на минералната вода от сондаж №8, с. Кранево, местност „Долината”, общ. Балчик, обл. Добрич, се определят от минерализацията и наличието на хидрокарбонатни, хлорни, натриеви, калциеви и магнезиеви йони, както и от наличието на метасилициева киселина в колоидално състояние.
.
На базата на физико-химичния анализ и проведените клинико-експериментални проучвания с подобни минерални води считаме, че водата от сондаж №8, с. Кранево, местност „Долината”, общ. Балчик, обл. Добрич, е ПОКАЗАНА за:


1. Инхалационно лечение - при хронични неспецифични заболявания на горни и долни дихателни пътища.

2. Външно балнеолечение .
21. Дегенеративни и възпалителни /в ремисия/ ставни заболявания; артрозоартрити, спондилартрити, коксартрози, ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилартрит и др.
2.2. Заболявания на периферната нервна система: дископатии, радикулити, плексити, полирадикулоневрити и др.
2.3. Ортопедични заболявания: за раздвижване при посттравматични и постоперативни състояния.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ за външно балнеолечение:
Специфични заболявания
Инфекциозни заболявания
Заболявания в активен стадий и декомпенсирана функция на органи и системи
Онкологични заболявания
ХИБС - с ритъмни нарушения
Епилепсия

3. Спортно възстановителна дейност .
Използването на минералната вода от сондаж №8, с. Кранево, местност „Долината”, общ. Балчик, обл. Добрич, е възможно при системен химичен, микробиологичен, санитарно-хигиенен и при необходимост и радиологичен контрол.


 
Hotel Arte SPA and Park
от 120 лв.

Hotel Arte SPA and Park

Велинград, България
Spa Hotel Romance Splendid
от 50 лв.

Spa Hotel Romance Splendid

Варна, България
Park Hotel Olimp Velingrad
от 110 лв.

Park Hotel Olimp Velingrad

Велинград, България
Spa Hotel Elbrus
от 80 лв.

Spa Hotel Elbrus

Велинград, България
Spa Hotel Hisaria
от 125 лв.

Spa Hotel Hisaria

Хисаря, България
Astor Garden Hotel
от 160 лв.

Astor Garden Hotel

Варна, България
Park Hotel and SPA Vella Hills
от 130 лв.

Park Hotel and SPA Vella Hills

Велинград, България
Hot Springs Medical and SPA Hotel
от 210 лв.

Hot Springs Medical and SPA Hotel

Баня, България
Termo Hotel Aspa Vila
от 85 лв.

Termo Hotel Aspa Vila

Баня, България
Royal Grand Hotel and Spa - All Inclusive
от 127 лв.

Royal Grand Hotel and Spa - All Inclusive

Каварна, България
Maxi Velingrad Park Hotel & SPA
от 140 лв.

Maxi Velingrad Park Hotel & SPA

Велинград, България
Sol Luna Bay Resort & Aquapark
от 87 €

Sol Luna Bay Resort & Aquapark

Обзор, България
icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close