Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки
Назад

Кападокия - земя на феномени с тръгване от Варна

Цени от:
660 лв.

Детайли:

Маршрут:
Варна – Анкара - Кападокия – Коня – Акшехир – Бурса
Продължителност:
7 дни / 6 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
20.05.2022 г.,   28.10.2022 г.
ЕСКИШЕХИР – КОНЯ – КАПАДОКИЯ – АНКАРА
Кападокия - тази земя е като че ли извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Каменният град се намира в сърцето на Мала Азия, заемайки огромна територия между Понтийските планини и Тавър, Соленото езеро и р. Ефрат. Наричат Кападокия “Земя на светци” - родно място на Св. Георги, тя наистина е едно от най-големите хранилища на средновековното православие. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви, днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК
  • Резервация с 50 лв. депозит!
  • Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в срок от 14 дни при:
анулирана програма от туроператора;
затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с COVID-19 покритие;
Сертификат „Отмяна на пътуване“ с COVID-19 покритие.

1 ден: България – мост Явуз Селим Султан - мост Осман Гази – Ескишехир
04:00 Тръгване от Добрич; 05:00 Тръгване от Варна; 07:30 Бургас
Пресичане на Босфора към Азия по най-новия висящ мост Явуз Селим Султан. Наречен е на името на султан Селим I. Широчината на моста е 59 м, а общата дължина 1875 м, от които основният отсек е дълъг 1408 м. Третият мост над Босфора е най-дългият комбиниран мост в света (автомагистрала и железен път), като се нарежда на 8-мо място по дължина сред висящите мостове на планетата.
Продължаване през Азиатски Истанбул. Пресичане на Мраморно море по моста „Осман Гази“. Мостът е построен над Измитския залив и с дължината си от 2682 м е 4-ти по дължина висящ мост в света.
Пристигане в Ескишехир вечерта. Известен като „Турската Венеция“, градът е една от най-посещаваните туристически дестинации в Турция. Ескишехир представя своята богата история под формата на реставрирани цветни къщички в старата част, забавни скулптури, типични сувенири и лули от специален местен минерал и традиционни сладкиши. Едновременно с това, Ескишехир се слави като градът на университетите, парковете и изкуствено прокопаните канали на река Порсук, където можете да се повозите на гондола.
Настаняване в хотела. Вечеря (без включени напитки).
Възможност за разходка покрай река Порсук, където вечерта мостовете над каналите греят в различни цветове.
Нощувка.

2 ден: Ескишехир – Коня – ритуал „СЕМА“
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма в Ескишехир: автобусна обиколка на града, посещение на етнографския комплекс „Одунпазаръ“ (без включена входна такса); джамията Куршунлу; музея на восъчните фигури (без включена входна такса); парка „Кент“ с изкуствен плаж. Свободно време за обяд и разходка с гондола.
Продължаване за Коня - града на Танцуващите дервиши-суфи. Наричат ги „Мистиците на Исляма”. Безспорно най-известен дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи–мистици и най-четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008-а година е посветена на паметта и мъдростта му под егидата на ЮНЕСКО.
Настаняване в хотел Dundar. Вечеря.
20:00 Посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (продължителност на ритуала ок. 1,30 ч). Цена: 10 лири.

3 ден: Коня - Кервансарай Султан Хан - Кападокия (подземен град Каймаклъ)
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма в Коня:
Посещение на джамията на най-великия селджукски султан Алладин и медресето Каратай, считано за един от големите университети в средновековна Анатолия.
Посещение на мавзолея на Мевляна и музея на Ордена на дервишите.
Свободно време за обяд и разходка в центъра на града.
Отпътуване за Невшехир.
По пътя кратка почивка и посещение на средновековния кервансарай „Султан хан“ - един от най-красивите и най-големите спирки на керваните по Пътя на коприната в Анадола.
Посещение на подземния град Каймаклъ – един от най-добре запазените и пригодени за посещения градове в Кападокия (подземните градове в Кападокия са над 30). Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители.
Пристигане в Кападокия (под егидата на ЮНЕСКО). Кападокия изниква изведнъж пред погледа – като че ли от нищото се появяват фантастичните конусовидни кули, скални комини от мека туфа, резултат на бурна вулканична дейност преди милиони години. Векове наред местните обитатели са дооформяли изваяното от природата и са го превръщали в жилища, манастири и църкви. Тук около 5 век са основани първите християнски скални манастири, тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.
Пристигане в Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на Червената река, известно с грънчарството и производството на вино.
Настаняване в хотелa. Вечеря. Свободно време за разходка в града. Нощувка.

4 ден: Кападокия - Музей „Гюреме“, Гьореме, Долината Зелве, местността Пашабаа, Дервент, Аванос
За ентусиастите – 05:00 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи. Продължава около 45 – 50 минути.
Връщане в хотела. Закуска.
Посещение на Музея на открито „Гьореме“ - най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи. Обектът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Слизане в градчето Гьореме. Свободно време за обяд.
Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ви връщат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени.
Следва посещение на местността Пашабаа с прочутите гълъбарници и интересни скални образувания. Посещение на Червената долина на Дервент.
Посещение на грънчарско ателие с демонстрация на един от най-старите в района занаяти.
Връщане в хотела. Вечеря.
Програма по желание (заплаща се допълнително):
Традиционна турска вечер в подземния ресторант „Яшар баба” с богата фолклорна програма (салати и напитки без ограничение). Нощувка.

5 ден: Кападокия - Долината на любовта, Крепост Ючхисар, Долината на гълъбите, Юргюп
Закуска в хотела.
Фотопауза над Долината на любовта.
Посещение на крепостта Ючхисар – най-високата точка в Кападокия, откъдето се открива невероятна гледка към околността. Там има скални домове - стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби..
Посещение на магазин за местни сладки, ядки, сушени плодове, козметични кремове и др.
Посещение на Долината на гълъбите.
Посещение на работилница за изработване на бижута.
Продължаване за Юргюп – китно градче, известно с виното и ръчно-направените килими.
Посещение на винарна Turasan, дегустация на вина от Кападокия и възможност за покупка.
Посещение на студио за изкуството „ЕБРУ“
Свободно време в Юргюп.
Връщане в хотела. Вечеря.

6 ден: Кападокия – Аксарай - Соленото езеро Тузгьол - Анкара
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Анкара.
По пътя фото-пауза на соленото езеро Тузгьол, второто по големина в Турция.
Пристигане в Анкара. Туристическа програма: Автобусна обиколка на града - дипломатическия квартал, римските бани, храма на император Август, площада с конната статуя на Ататюрк.
Посещение на Мавзолея на Ататюрк.
Посещение на Музея на Анадолските цивилизации и Цитаделата – символ на града.
Настаняване в хотела. Вечеря.
След вечеря по желание - посещение на старата част на града Хамамьоню – пешеходна зона с реставрирани турски къщи, превърнати в магазини, кафенета и национални ресторанти. Възможност да се опита турско кафе на пясък. Заб.: Транспортът до там е организиран индивидуално с таксита, които се заплащат допълнително (ок. 10 лв. в посока на такси)

7 ден: Анкара - България
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за България с редовни почивки.
Пресичане на Босфора към Европа отново по висящия мост Явуз Селим Султан.
Късно вечерта – пристигане в България.

Допълнителна информация:
  • Последователността на посещение на обектите може да се промени в зависимост от условията.
  • Полетът с балон над Кападокия се заявява и заплаща предварително в България.
  • На място се заплащат входовете за съответните обекти – в турски лири.

Необходими документи:
  • Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.
Визови и санитарни изисквания:
  • Считано от 03.03.2022 г. е прекратено прилагането на изискване за носене на предпазни маски на открито.
  • Остава задължителното носене на маски в затворени места като училища, болници, кина, театри и други места, където не може да се осъществи необходимата социална дистанция между хората и във всички видове обществен транспорт (включително междуградски), като автобуси, микробуси, маршрутки, влакове, метро, кораби и самолети.

Актуалната информация при пътуване към 07.03.2022г.:

  • Република Турция:
При влизане в Република Турция през сухопътни, морски ГКПП или железопътен транспорт:
Няма да се изискват документи от лицата, които влизат в страната.

  • Република България:
Гражданите на Република България се допускат на територията на страната при представянето на един от следните документи:
Валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване, PCR или ангигенен тест;

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване и членовете на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи, се поставят под 10-дневна карантина. Тя може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането у нас.
Деца до 11.99г. се допускат в България без да им се изисква Ковид документ;
За деца над 12г. се изисква представянето на отрицателен PCR или антигенен тест.
Туроператорът ще съдейства на желаещите вземането на pcr-тест в Турция (цена 25 лв.), с който да се влезе в България. Актуална информация можете да получите от нашите служители.

  • Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.
  • Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:
  • Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване
  • Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.

  • Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Стандартни условия за анулации:
  • до 14 дни преди пътуването - 0%;
  • 13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
  • под 6 дни - 100%

  • Права на Потребителите:
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена, е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.
7 дни / 6 нощувки със закуски и вечери без нощни преходи На човек в двойна / тройна стая Единична стая Дете до 6 г. с 2-ма възрастни в стая Дете 6-12 г. с 2-ма възрастни в стая
Цена 660 лева 820 лева 220 лева 500 лева

Пакетната цена включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 6 нощувки със закуски и вечери: 1 в Анкара, 3 в Кападокия (Suhan Hotel&Spa 5*), 1 в Коня, 1 в Бурса;
  • Лицензиран турски екскурзовод на български език, придружаващ групата през цялото време и беседи във всички обекти;
  • Туристически програми в Анкара, Кападокия, Коня и Бурса (без входите такси за обектите);
  • Посещение на грънчарско ателие, винарна, студио за изкуството „ЕБРУ“, магазин за местни сладки, ядки, сушени плодове, работилница за бижута, керамичен магазин;
  • Трансфер и посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (без входната такса 10 лири);
  • Такси преминаване по мостовете Осман Гази (над Измитски залив) и Явуз Селим (над Босфора);
  • Комплект разпечатки информационни материали;
  • Медицинска застраховка с покритие КОВИД-19;
  • Представител на туроператора

Цената не включва:
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год. до 85 год. – доплащане 8.00 лв. Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно.

Допълнителни мероприятия:
  • Посещение на атракционно ориенталско заведение с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство) – 25 евро;
  • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 210 евро. Екскурзията "Полет с балон над Кападокия" се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при вятър, мъгла и дъжд или по преценка на екипа. Посочената цена е към дата 15.09.2020. Поради повишения интерес към екскурзията на място и спекулативната намеса на местни туроператори и местни компании, цената се актуализира 7 дни преди отпътуване, като туристите ще бъдат уведомени. Окончателната цена се потвърждава от екскурзовода на групата ден преди мероприятието. Ако поради повишение на цените на услугите, неблагоприятни метеорологични условия или по обективни причини посочената услуга услуги не може да бъде извършена, внесената сума ще бъде възстановена в пълен размер. В такъв случай, ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи неустойки и компенсации на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Полетът с балон над Кападокия се заявява и заплаща предварително в България.
  • Обеди и Разходи от личен характер и бакшиши.

Входни такси на местата за посещение:
  • Музея на Анадолските цивилизации - 40,00 турски лири
  • Долината Зелве и Пашабаа - 20,00 турски лири
  • Музея на открито „Гьореме“ - 75,00 турски лири
  • Крепост Ючхисар - 10,00 турски лири
  • Подземен град Каймаклъ - 50,00 турски лири
  • Кервансарай Султан Хан - 5,00 турски лири
  • Медресето Каратай в Коня - 8,00 турски лири
  • Ритуал на дервишите в Коня - 10,00 турски лири
  • Музея на Мевляна в Коня - без входна такса
  • Приемник + слушалки по време на цялата екскурзия - 50,00 турски лири
Програма
ЕСКИШЕХИР – КОНЯ – КАПАДОКИЯ – АНКАРА
Кападокия - тази земя е като че ли извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Каменният град се намира в сърцето на Мала Азия, заемайки огромна територия между Понтийските планини и Тавър, Соленото езеро и р. Ефрат. Наричат Кападокия “Земя на светци” - родно място на Св. Георги, тя наистина е едно от най-големите хранилища на средновековното православие. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви, днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК
  • Резервация с 50 лв. депозит!
  • Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в срок от 14 дни при:
анулирана програма от туроператора;
затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с COVID-19 покритие;
Сертификат „Отмяна на пътуване“ с COVID-19 покритие.

1 ден: България – мост Явуз Селим Султан - мост Осман Гази – Ескишехир
04:00 Тръгване от Добрич; 05:00 Тръгване от Варна; 07:30 Бургас
Пресичане на Босфора към Азия по най-новия висящ мост Явуз Селим Султан. Наречен е на името на султан Селим I. Широчината на моста е 59 м, а общата дължина 1875 м, от които основният отсек е дълъг 1408 м. Третият мост над Босфора е най-дългият комбиниран мост в света (автомагистрала и железен път), като се нарежда на 8-мо място по дължина сред висящите мостове на планетата.
Продължаване през Азиатски Истанбул. Пресичане на Мраморно море по моста „Осман Гази“. Мостът е построен над Измитския залив и с дължината си от 2682 м е 4-ти по дължина висящ мост в света.
Пристигане в Ескишехир вечерта. Известен като „Турската Венеция“, градът е една от най-посещаваните туристически дестинации в Турция. Ескишехир представя своята богата история под формата на реставрирани цветни къщички в старата част, забавни скулптури, типични сувенири и лули от специален местен минерал и традиционни сладкиши. Едновременно с това, Ескишехир се слави като градът на университетите, парковете и изкуствено прокопаните канали на река Порсук, където можете да се повозите на гондола.
Настаняване в хотела. Вечеря (без включени напитки).
Възможност за разходка покрай река Порсук, където вечерта мостовете над каналите греят в различни цветове.
Нощувка.

2 ден: Ескишехир – Коня – ритуал „СЕМА“
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма в Ескишехир: автобусна обиколка на града, посещение на етнографския комплекс „Одунпазаръ“ (без включена входна такса); джамията Куршунлу; музея на восъчните фигури (без включена входна такса); парка „Кент“ с изкуствен плаж. Свободно време за обяд и разходка с гондола.
Продължаване за Коня - града на Танцуващите дервиши-суфи. Наричат ги „Мистиците на Исляма”. Безспорно най-известен дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи–мистици и най-четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008-а година е посветена на паметта и мъдростта му под егидата на ЮНЕСКО.
Настаняване в хотел Dundar. Вечеря.
20:00 Посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (продължителност на ритуала ок. 1,30 ч). Цена: 10 лири.

3 ден: Коня - Кервансарай Султан Хан - Кападокия (подземен град Каймаклъ)
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Туристическа програма в Коня:
Посещение на джамията на най-великия селджукски султан Алладин и медресето Каратай, считано за един от големите университети в средновековна Анатолия.
Посещение на мавзолея на Мевляна и музея на Ордена на дервишите.
Свободно време за обяд и разходка в центъра на града.
Отпътуване за Невшехир.
По пътя кратка почивка и посещение на средновековния кервансарай „Султан хан“ - един от най-красивите и най-големите спирки на керваните по Пътя на коприната в Анадола.
Посещение на подземния град Каймаклъ – един от най-добре запазените и пригодени за посещения градове в Кападокия (подземните градове в Кападокия са над 30). Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители.
Пристигане в Кападокия (под егидата на ЮНЕСКО). Кападокия изниква изведнъж пред погледа – като че ли от нищото се появяват фантастичните конусовидни кули, скални комини от мека туфа, резултат на бурна вулканична дейност преди милиони години. Векове наред местните обитатели са дооформяли изваяното от природата и са го превръщали в жилища, манастири и църкви. Тук около 5 век са основани първите християнски скални манастири, тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.
Пристигане в Аванос – очарователно градче, разположено на двата бряга на Червената река, известно с грънчарството и производството на вино.
Настаняване в хотелa. Вечеря. Свободно време за разходка в града. Нощувка.

4 ден: Кападокия - Музей „Гюреме“, Гьореме, Долината Зелве, местността Пашабаа, Дервент, Аванос
За ентусиастите – 05:00 сутринта, преди закуска, по изгрев слънце – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи. Продължава около 45 – 50 минути.
Връщане в хотела. Закуска.
Посещение на Музея на открито „Гьореме“ - най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи. Обектът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Слизане в градчето Гьореме. Свободно време за обяд.
Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ви връщат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени.
Следва посещение на местността Пашабаа с прочутите гълъбарници и интересни скални образувания. Посещение на Червената долина на Дервент.
Посещение на грънчарско ателие с демонстрация на един от най-старите в района занаяти.
Връщане в хотела. Вечеря.
Програма по желание (заплаща се допълнително):
Традиционна турска вечер в подземния ресторант „Яшар баба” с богата фолклорна програма (салати и напитки без ограничение). Нощувка.

5 ден: Кападокия - Долината на любовта, Крепост Ючхисар, Долината на гълъбите, Юргюп
Закуска в хотела.
Фотопауза над Долината на любовта.
Посещение на крепостта Ючхисар – най-високата точка в Кападокия, откъдето се открива невероятна гледка към околността. Там има скални домове - стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби..
Посещение на магазин за местни сладки, ядки, сушени плодове, козметични кремове и др.
Посещение на Долината на гълъбите.
Посещение на работилница за изработване на бижута.
Продължаване за Юргюп – китно градче, известно с виното и ръчно-направените килими.
Посещение на винарна Turasan, дегустация на вина от Кападокия и възможност за покупка.
Посещение на студио за изкуството „ЕБРУ“
Свободно време в Юргюп.
Връщане в хотела. Вечеря.

6 ден: Кападокия – Аксарай - Соленото езеро Тузгьол - Анкара
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Анкара.
По пътя фото-пауза на соленото езеро Тузгьол, второто по големина в Турция.
Пристигане в Анкара. Туристическа програма: Автобусна обиколка на града - дипломатическия квартал, римските бани, храма на император Август, площада с конната статуя на Ататюрк.
Посещение на Мавзолея на Ататюрк.
Посещение на Музея на Анадолските цивилизации и Цитаделата – символ на града.
Настаняване в хотела. Вечеря.
След вечеря по желание - посещение на старата част на града Хамамьоню – пешеходна зона с реставрирани турски къщи, превърнати в магазини, кафенета и национални ресторанти. Възможност да се опита турско кафе на пясък. Заб.: Транспортът до там е организиран индивидуално с таксита, които се заплащат допълнително (ок. 10 лв. в посока на такси)

7 ден: Анкара - България
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за България с редовни почивки.
Пресичане на Босфора към Европа отново по висящия мост Явуз Селим Султан.
Късно вечерта – пристигане в България.

Допълнителна информация:
  • Последователността на посещение на обектите може да се промени в зависимост от условията.
  • Полетът с балон над Кападокия се заявява и заплаща предварително в България.
  • На място се заплащат входовете за съответните обекти – в турски лири.

Необходими документи:
  • Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.
Визови и санитарни изисквания:
  • Считано от 03.03.2022 г. е прекратено прилагането на изискване за носене на предпазни маски на открито.
  • Остава задължителното носене на маски в затворени места като училища, болници, кина, театри и други места, където не може да се осъществи необходимата социална дистанция между хората и във всички видове обществен транспорт (включително междуградски), като автобуси, микробуси, маршрутки, влакове, метро, кораби и самолети.

Актуалната информация при пътуване към 07.03.2022г.:

  • Република Турция:
При влизане в Република Турция през сухопътни, морски ГКПП или железопътен транспорт:
Няма да се изискват документи от лицата, които влизат в страната.

  • Република България:
Гражданите на Република България се допускат на територията на страната при представянето на един от следните документи:
Валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване, PCR или ангигенен тест;

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване и членовете на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи, се поставят под 10-дневна карантина. Тя може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането у нас.
Деца до 11.99г. се допускат в България без да им се изисква Ковид документ;
За деца над 12г. се изисква представянето на отрицателен PCR или антигенен тест.
Туроператорът ще съдейства на желаещите вземането на pcr-тест в Турция (цена 25 лв.), с който да се влезе в България. Актуална информация можете да получите от нашите служители.

  • Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.
  • Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:
  • Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване
  • Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.

  • Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Стандартни условия за анулации:
  • до 14 дни преди пътуването - 0%;
  • 13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
  • под 6 дни - 100%

  • Права на Потребителите:
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена, е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.
Цени и условия
7 дни / 6 нощувки със закуски и вечери без нощни преходи На човек в двойна / тройна стая Единична стая Дете до 6 г. с 2-ма възрастни в стая Дете 6-12 г. с 2-ма възрастни в стая
Цена 660 лева 820 лева 220 лева 500 лева

Пакетната цена включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 6 нощувки със закуски и вечери: 1 в Анкара, 3 в Кападокия (Suhan Hotel&Spa 5*), 1 в Коня, 1 в Бурса;
  • Лицензиран турски екскурзовод на български език, придружаващ групата през цялото време и беседи във всички обекти;
  • Туристически програми в Анкара, Кападокия, Коня и Бурса (без входите такси за обектите);
  • Посещение на грънчарско ателие, винарна, студио за изкуството „ЕБРУ“, магазин за местни сладки, ядки, сушени плодове, работилница за бижута, керамичен магазин;
  • Трансфер и посещение на автентичния ритуал на танцуващите дервиши „СЕМА” в Центъра на дервишите-мевлевии в Коня (без входната такса 10 лири);
  • Такси преминаване по мостовете Осман Гази (над Измитски залив) и Явуз Селим (над Босфора);
  • Комплект разпечатки информационни материали;
  • Медицинска застраховка с покритие КОВИД-19;
  • Представител на туроператора

Цената не включва:
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 70 год. до 85 год. – доплащане 8.00 лв. Лица над 85 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно.

Допълнителни мероприятия:
  • Посещение на атракционно ориенталско заведение с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство) – 25 евро;
  • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 210 евро. Екскурзията "Полет с балон над Кападокия" се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при вятър, мъгла и дъжд или по преценка на екипа. Посочената цена е към дата 15.09.2020. Поради повишения интерес към екскурзията на място и спекулативната намеса на местни туроператори и местни компании, цената се актуализира 7 дни преди отпътуване, като туристите ще бъдат уведомени. Окончателната цена се потвърждава от екскурзовода на групата ден преди мероприятието. Ако поради повишение на цените на услугите, неблагоприятни метеорологични условия или по обективни причини посочената услуга услуги не може да бъде извършена, внесената сума ще бъде възстановена в пълен размер. В такъв случай, ТУРОПЕРАТОРЪТ не дължи неустойки и компенсации на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Полетът с балон над Кападокия се заявява и заплаща предварително в България.
  • Обеди и Разходи от личен характер и бакшиши.

Входни такси на местата за посещение:
  • Музея на Анадолските цивилизации - 40,00 турски лири
  • Долината Зелве и Пашабаа - 20,00 турски лири
  • Музея на открито „Гьореме“ - 75,00 турски лири
  • Крепост Ючхисар - 10,00 турски лири
  • Подземен град Каймаклъ - 50,00 турски лири
  • Кервансарай Султан Хан - 5,00 турски лири
  • Медресето Каратай в Коня - 8,00 турски лири
  • Ритуал на дервишите в Коня - 10,00 турски лири
  • Музея на Мевляна в Коня - без входна такса
  • Приемник + слушалки по време на цялата екскурзия - 50,00 турски лири
icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close