Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки

Йордания и Шарм ел-Шейх - с полет до Шарм ел-Шейх от Варна

Цени от:
1680 лв.

Детайли:

Продължителност:
8 дни / 7 нощувки
Транспорт:
Самолет
Дати на отпътуване:
30.10.2021 г.
Ден 1
СОФИЯ - ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ
Събираме се на летище Варна за чартърен полет Варна - Шарм Ел Шейх.
След пристигането на летище преминаваме митнически и гранични процедури. Трансфер към Шарм ел Шейх в избрания хотел. Настаняване. Вечеря. Нощувка
Ден 2
ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ - ОБЗОРНА ОБИКОЛКА
Закуска. Екскурзия включена в цената:
Обзорна обиколка на Шарм ел Шейх.
Следобед - свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.
Ден 3
ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание:
Целодневна екскурзия до Синайският Манастир "Света Екатерина.
Връщане в хотела. Нощувка
Ден 4
ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море в Национален парк Рас Мохадес.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 5
ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ - ТАБА - ЕЙЛАТ - АКАБА
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Ейлат. Преминаване на границата и смяна на автобуса в Израел. Свободно време в Ейлат. Отпътуване за Акаба. Смяна на автобуса и трансфер до избрания хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.
Ден 6
ПЕТРА - УАДИ РУМ
от Акаба до Петра - около 126 км / 1 час и 50 мин
от Петра до Уади Рум - около 105км / 1 час и 40 мин
Закуска. Отправяме се към розово-червеникавата столица на Набатеите - изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и е под закрилата на ЮНЕСКО. Петра, чието име означава "скала", е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението - охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център, за който са се носили митове и легенди.
За да достигнем до това чудо на древния свят, ще преминем през тесен пролом дълъг 1 км и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Самата разходка е едно незабравимо преживяване, по време на която ще заснемете ослепителни цветове на скалните образувания. Движейки се напред, постепенно пред нас ще се разкрие магическа гледка: Съкровищницата, извисяващ се, в класически гръцки стил храм, изсечен направо в огромната лицева част на 39-метрова скала. Той е построен през първи век, като гроб на важен набатейски цар и е израз на техническия гений на тези древни хора.
За финал на деня ни предстои уникално изживяване - нощувка под звездите на природният феномен Уади Рум.
Настаняване в Sand Rose camp или Hillawi camp, или подобен в Уади Рум.
Вечеря. Нощувка.
Ден 7
УАДИ РУМ - ДЖИП САФАРИ - АКАБА
Около 72 км / 1 час и 30 мин
Ранна закуска. След това посрещаме изгрева на Слънцето над пустинята. Уникално преживяване, което ще помним за цял живот. Само ние и изгряващото Слънце сред пясъци и невероятен пейзаж. Уади Рум е невероятно място извън времето. Ветровете и времето са изваяли най-изящните скални небостъргачи, описани по най-елегантния начин от Томас Едуард Лорънс като "огромни, отекващи и богоподобни". Макар на пръв поглед пустинята да е една безкрайна пустош, тук посетителите могат да се почувстват като истински откриватели, търсещи спокойствието на огромните равнини, спускане в дълбоки каньони или скални рисунки на повече от 4000 години.
По желание и срещу доплащане, за да бъде наистина незабравимо нашето преживяване в лунната долина на Йордания, както още я наричат, ще имаме възможността да се качим на джипове. В рамките на час и половина ще се слеем в лабиринт от монолитни скали и ще превземем каньоните и пясъчните дюни. Не забравяйте фотоапарата си, както и удобни обувки и облекло!
Вечеря и нощувка в Акаба.
Ден 8
АКАБА - ВАРНА
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Акаба и полет до Варна. Продължителност на трансфер - около 30 минути от хотела до летище.
Трансфер:
Летище - хотел: продължителност (летище Акаба): около 30 минути с 3/4* автобус;
Таба - Шарм Ел Шейх: продължителност около 3 часа;
Ейлат - Таба: продължителност около 30 минути;
Акаба - Ейлат: продължителност около 30 минути;
Хотел - летище: продължителност (летище Шарм Ел Шейх): около 30 минути с 3/4* автобус.
Цената включва:
Самолетен билет до Варна - Шарм Ел Шейх/Акаба - Варна с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
4 нощувки на база All Inclusive в Regency Plazza или подобен в Шарм Ел Шейх;
1 нощувка на база закуска и вечеря в Sand Rose Camp или подобен в пустинята Уади Рум;
2 нощувки на база закуска и вечеря в Jaz Sol Y Mar Beau Rivage 4* или подобен;
Трансфер летище-хотел-летище;
Трансфер Акаба-Ейлат-Таба-Шарм Ел-Шейх;
Обзорен тур на Петра;
Джип Сафари в пустинята Уади Рум;
Обзорна обиколка на Шарм Ел Шейх;
ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
2 PCR теста - при отпътуване и при връщане в България;
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс;

Цената невключва:
Целодневна екскурзия до Синайският Манастир "Света Екатерина" - 99 лв. / 59 лв. дете до 11,99 г.;
Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море в Национален парк Рас Мохадес - 109 лв./ 79 лв. дете до 11,99 г.;
Доплащане за по-висока категория хотели - Parrotel Beach Resort 5* и Movenpick Residence Aqaba 5* - 270 лева за възрастен/90 лева за дете;
Туристическа виза за Шарм Ел Шейх (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) - 25.00 USD;
Бакшиши по време на престоя в Шарм ел Шейх, Израел и Йордания - 3 USD на водач и 2 USD на шофьор на ден;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри 650 щатски долара/тон;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

Резервации:
Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:
Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите.
Минимален брой за провеждане на програмата - 140 души.
Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.
хотел
от 1680 лв.

хотел

icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close