Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки
Назад

Индокитай - там, където, ще оставиш сърцето си…. Един разказ за любовта от пръв поглед…. Виетнам, Камбоджа и Лаос

Цени от:
2770 €

Детайли:

Маршрут:
13 дни/ 10 нощувки / 10 закуски / 9 обяда / 1 вечеря
Продължителност:
13 дни / 10 нощувки
Транспорт:
Самолет
Дати на отпътуване:
1 ДЕН

25.02.2023, събота: София – Истанбул
Отпътуваме от летище София в 21:25 часа за Истанбул. Пристигаме в Истанбул  в 23:50 часа.
 
2 ДЕН

26.02.2023, неделя: Истанбул – Ханой
В 02:05 часа полет за Ханой. Пристигаме в 15:25 часа.  Трансфер до хотел Rex Hanoi Hotel 4* /около 45 мин./ или подобен, разположен в сърцето на столицата. Свободно време, за да релаксирате и се подготвите за вълнуващото пътешествие. Нощувка.
  • Жокер за свободно време – Местоположението на нашия хотел Ви дава възможност да се гмурнете в неповторимата атмосфера на вечерен Ханой. Просто разходка около езерото Хоан Кием и „Храмът на костенурката“, вътре в него или първа среща и любов завинаги с виетнамската кухня или разходка сред стотиците магазини и сергии, както и първи плахи опити да пресечете пътното платно в битка с безбройните мотопеди
3 ДЕН

27.02.2023, понеделник: Ханой- „Рикша тур на Ханой“ и “Водно куклено шоу“ Закуска, обяд
Закуска. Днес ни очаква интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура.  Отправяме се към Площад Ба Динх  /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите  културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището,  в което е живял  Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One- Pillor Pagoda/. Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa - построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.
Обяд в местен ресторант.  
Ще продължим с рикша тур из Стария квартал на Ханой. Ще спрем, за да посетим Храма  Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem, езерото "Sword/. Оттук  ще се поскитаме по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните.
В късния следобед ще се насладим на Куклено шоу над водата Water Puppetry - традиционно сценично изкуство на Северен Виетнам. Интересен и неповторим спектакъл, от който ще научим за митовете, традициите и обичаите на виетнамския народ.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ДЕН

28.02.2023, вторник: Ханой – Ха Лонг Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Отпътуваме  с  автобус  до  залива  Ха Лонг (около 4 часа). 
Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг e и единодушно приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.
В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много, много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.
Настаняване на круизен кораб подобен на традиционната лодка „джонка”- La Regina Royal Cruise 4* или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Вечеря. Нощувка.

Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи. Капацитетът на кораба е 40 човека.
5 ДЕН

01.03.2023, сряда: Ха Лонг – Ханой – Луанг Прабанг /Лаос/ Закуска и брънч
Закуска. Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището.
След акостиране на кораба, трансфер до летището в Ханой за полет до Луанг Прабанг / Лаос/, излитащ в 19:10. Пристигане, посрещане и трансфер до хотел Maison Dalabua Hotel 4*
Луанг Прабанг е старата столица на древната държава Лансанг (днешен Лаос) и кралска резиденция до 1545 г. От 1995 г. градът е включен в Списъка на ЮНЕСКО заедно с 33 будистки храма и 111 исторически сгради в характерния стил, съчетаващ местни традиции и френско влияние. Нощувка.
6 ДЕН

02.03.2023, четвъртък: Луанг Прабанг /Лаос/ Закуска и обяд
.След закуска ще разгледаме Националния Музей, който се намира в бившия Кралски дворец, за да научим повече за историята на Лаос. Ще разгледаме храмовете Ват Висон,  олтарът на Ват Ахам, Ват Маи, най-старият храм  Ват Сен, като за край на пътешествието ни в Лаос ще видим забележителния Ват Ксиенг Тонг /Wat Xieng Thong/. Обяд в традиционен ресторант.
Следобед се отправяме на 30-тина километра от Луанг Прабанг, където се намират водопадите Куанг Си, съвкупност от каскадни водопади с оформени малки басейнчета, където можете да се поплувате в тропическата гора. Водопадът Куанг Си се спуска по варовикова скала, която придава на водата тюркоазен цвят. Свободно време за плаж.
Връщаме се в Луанг Прабанг. Привечер ще се изкачим до хълма Пхуси, за да видим свещената, позлатена ступа, както и да се насладим на прекрасна панорамна гледка към града и храмовете. Това място е много популярно, откъдето туристите и жителите на този великолепен град наблюдават залеза над река Меконг и малкото й братче река Нам Кхан.
 
  • Жокер за свободно време: Нощният пазар на Луанг Прабанг, като всеки един азиатски пазар е живописно и интригуващо място, където можем да открием колекции от текстилни изделия, бижута, сувенири, на място приготвена вкусна улична храна, както и да усетим атмосферата на местния вечерен живот.
Нощувка.
 
7 ДЕН

03.03.2023, петък: Луанг Прабанг Закуска и обяд
  • Рано сутринта ще имаме възможност да станем свидетели на забележителен за Лаос ритуал -  как местните жители даряват храна на будистките монаси. Традиция в страната е всяко семейство да не сяда на трапезата си, без да е споделило част от храната с монасите.
Закуска. Очаква ни круиз по река Меконг. Ще имаме възможност да се насладим на красивите пейзажи покрай реката. На 25 км от Луанг Прабанг (Лаос), близо до мястото, където реките Нам Оу и Меконг се сливат, се намират свещените пещери Пак Оу. Едната е разположена на нивото на водата, а другата се намира на върха на хълм. Изпълнени са с над 2000 хиляди стауи на Буда, покрити със златен лак, в различна големина и размер.
Обяд в местен ресторант на брега на реката.
След това  се отправяме към парка на слоновете Pak Ou, където ще имаме възможност да се докоснем до този невероятно мил гигант, както и да се разходим на гърба на слон. Връщаме с в града по вода. Трансфер до хотела. Нощувка.
 
8 ДЕН

04.03.2023, събота: Луанг Прабанг - Сием Рийп (Камбоджа) Закуска
Закуска.Трансфер до летището в Луанг Прабанг за полет до Сием Рийп (Камбоджа) QV 513B, излитащ в 08:30 ч., който каца в Сием Рийп в 11:50 ч. Полетът има технически стоп в Паксе /Лаос/. Посрещане и трансфер до MEMOIRE D’ANGKOR BOUTIQUE HOTEL 4*
Настаняване, свободно време и нощувка.
 
  • Жокер за свободно време: Нощният пазар на Сием Рийп или Вечеря-спектакъл с национални ястия и сценични изкуства. Каквото и да изберете няма да сбъркате.
 
9 ДЕН

05.03.2023, неделя: Сием Рийп Закуска и обяд
Закуска. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .
Обяд в местен ресторант.
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Построен в началото на XII век, първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на класическия стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната. Връщане в хотела. Нощувка.
 
10 ДЕН

06.03.2023, понеделник: Сием Рийп – Хо Ши Мин (Виетнам) Закуска и обяд
Закуска. Рано сутринта, разходка с лодка и посещение  на Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 километра южно от Сием Рийп. Ще се разходим с традиционна дървена лодка по Tonle Sap, "голямото езеро" на Камбоджа и най-голямото в Югоизточна Азия. Тук ще видите много интересното и необичайно ежедневия за „езерните жители“ и кхмерския начин на живот. Обяд (сух пакет).
Трансфер до летището на Сием Рийп за полет в 14:45 ч до Хо Ши Мин / Сайгон/. Кацане в Сайгон в 16:15 ч. Настаняване в хотел BAY HOTEL HO SHI MIN 4*.
Свободно време и нощувка.
 
11 ДЕН

07.03.2023, вторник: Хо Ши Мин / Сайгон / Закуска и обяд
Закуска. Сутринта, ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива. Тунелната мрежа е изкопана на ръка и населена от силите на виетнамските партизани /Виетконгци/ по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 готови на всичко войници, които, буквално с подръчни средства, военна стратегия и хитростта на бедния човек, успяват да обърнат хода на войната. До ден днешен този паметник на стремежа към свобода и по-добър живот, те оставя безмълвен и укротен пред жестокостта на войната. Ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания.
Обяд в местен ресторант.                         
Връщане в Сайгон. Следобед ще продължим нашата обиколка с разглеждане на централната част на града: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по  време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон  Следващото ни посещение е Паметникът на обединението, свидетел на ожесточената война,  както и Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други.
Връщане в хотела. Нощувка в Хо Ши Мин.
 
12 ДЕН

08.03.2023, сряда: Сайгон–Делтата на Меконг Ми То Закуска и обяд
След закуска, отпътуване за  Ми То /My Tho / родното място на кокосовия орех. Днес ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостираме на един от 4- те острова по Делтата, ще се насладим  на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика.
Обяд в местен ресторант. След това ще се качим на  традиционните плоскодънни местни лодки ”сампан”  и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнем до местните производители, където ще опитаме традиционния меден чай и  и сладко кокосово мляко. 
Трансфер от Ми То до Сайгон и трансфер до летището за обратен полет до Истанбул. Излита от Хо Ши Мин в 22:15 ч.
 
13 ДЕН

09.03.2023, четвъртък: Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:55 ч., кратък престой и излитане за София в 08:45. Кацане на летище София в 09:00 ч.
 
Програма
1 ДЕН

25.02.2023, събота: София – Истанбул
Отпътуваме от летище София в 21:25 часа за Истанбул. Пристигаме в Истанбул  в 23:50 часа.
 
2 ДЕН

26.02.2023, неделя: Истанбул – Ханой
В 02:05 часа полет за Ханой. Пристигаме в 15:25 часа.  Трансфер до хотел Rex Hanoi Hotel 4* /около 45 мин./ или подобен, разположен в сърцето на столицата. Свободно време, за да релаксирате и се подготвите за вълнуващото пътешествие. Нощувка.
  • Жокер за свободно време – Местоположението на нашия хотел Ви дава възможност да се гмурнете в неповторимата атмосфера на вечерен Ханой. Просто разходка около езерото Хоан Кием и „Храмът на костенурката“, вътре в него или първа среща и любов завинаги с виетнамската кухня или разходка сред стотиците магазини и сергии, както и първи плахи опити да пресечете пътното платно в битка с безбройните мотопеди
3 ДЕН

27.02.2023, понеделник: Ханой- „Рикша тур на Ханой“ и “Водно куклено шоу“ Закуска, обяд
Закуска. Днес ни очаква интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура.  Отправяме се към Площад Ба Динх  /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите  културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището,  в което е живял  Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One- Pillor Pagoda/. Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa - построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.
Обяд в местен ресторант.  
Ще продължим с рикша тур из Стария квартал на Ханой. Ще спрем, за да посетим Храма  Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem, езерото "Sword/. Оттук  ще се поскитаме по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните.
В късния следобед ще се насладим на Куклено шоу над водата Water Puppetry - традиционно сценично изкуство на Северен Виетнам. Интересен и неповторим спектакъл, от който ще научим за митовете, традициите и обичаите на виетнамския народ.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
4 ДЕН

28.02.2023, вторник: Ханой – Ха Лонг Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Отпътуваме  с  автобус  до  залива  Ха Лонг (около 4 часа). 
Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг e и единодушно приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.
В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много, много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.
Настаняване на круизен кораб подобен на традиционната лодка „джонка”- La Regina Royal Cruise 4* или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Вечеря. Нощувка.

Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи. Капацитетът на кораба е 40 човека.
5 ДЕН

01.03.2023, сряда: Ха Лонг – Ханой – Луанг Прабанг /Лаос/ Закуска и брънч
Закуска. Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището.
След акостиране на кораба, трансфер до летището в Ханой за полет до Луанг Прабанг / Лаос/, излитащ в 19:10. Пристигане, посрещане и трансфер до хотел Maison Dalabua Hotel 4*
Луанг Прабанг е старата столица на древната държава Лансанг (днешен Лаос) и кралска резиденция до 1545 г. От 1995 г. градът е включен в Списъка на ЮНЕСКО заедно с 33 будистки храма и 111 исторически сгради в характерния стил, съчетаващ местни традиции и френско влияние. Нощувка.
6 ДЕН

02.03.2023, четвъртък: Луанг Прабанг /Лаос/ Закуска и обяд
.След закуска ще разгледаме Националния Музей, който се намира в бившия Кралски дворец, за да научим повече за историята на Лаос. Ще разгледаме храмовете Ват Висон,  олтарът на Ват Ахам, Ват Маи, най-старият храм  Ват Сен, като за край на пътешествието ни в Лаос ще видим забележителния Ват Ксиенг Тонг /Wat Xieng Thong/. Обяд в традиционен ресторант.
Следобед се отправяме на 30-тина километра от Луанг Прабанг, където се намират водопадите Куанг Си, съвкупност от каскадни водопади с оформени малки басейнчета, където можете да се поплувате в тропическата гора. Водопадът Куанг Си се спуска по варовикова скала, която придава на водата тюркоазен цвят. Свободно време за плаж.
Връщаме се в Луанг Прабанг. Привечер ще се изкачим до хълма Пхуси, за да видим свещената, позлатена ступа, както и да се насладим на прекрасна панорамна гледка към града и храмовете. Това място е много популярно, откъдето туристите и жителите на този великолепен град наблюдават залеза над река Меконг и малкото й братче река Нам Кхан.
 
  • Жокер за свободно време: Нощният пазар на Луанг Прабанг, като всеки един азиатски пазар е живописно и интригуващо място, където можем да открием колекции от текстилни изделия, бижута, сувенири, на място приготвена вкусна улична храна, както и да усетим атмосферата на местния вечерен живот.
Нощувка.
 
7 ДЕН

03.03.2023, петък: Луанг Прабанг Закуска и обяд
  • Рано сутринта ще имаме възможност да станем свидетели на забележителен за Лаос ритуал -  как местните жители даряват храна на будистките монаси. Традиция в страната е всяко семейство да не сяда на трапезата си, без да е споделило част от храната с монасите.
Закуска. Очаква ни круиз по река Меконг. Ще имаме възможност да се насладим на красивите пейзажи покрай реката. На 25 км от Луанг Прабанг (Лаос), близо до мястото, където реките Нам Оу и Меконг се сливат, се намират свещените пещери Пак Оу. Едната е разположена на нивото на водата, а другата се намира на върха на хълм. Изпълнени са с над 2000 хиляди стауи на Буда, покрити със златен лак, в различна големина и размер.
Обяд в местен ресторант на брега на реката.
След това  се отправяме към парка на слоновете Pak Ou, където ще имаме възможност да се докоснем до този невероятно мил гигант, както и да се разходим на гърба на слон. Връщаме с в града по вода. Трансфер до хотела. Нощувка.
 
8 ДЕН

04.03.2023, събота: Луанг Прабанг - Сием Рийп (Камбоджа) Закуска
Закуска.Трансфер до летището в Луанг Прабанг за полет до Сием Рийп (Камбоджа) QV 513B, излитащ в 08:30 ч., който каца в Сием Рийп в 11:50 ч. Полетът има технически стоп в Паксе /Лаос/. Посрещане и трансфер до MEMOIRE D’ANGKOR BOUTIQUE HOTEL 4*
Настаняване, свободно време и нощувка.
 
  • Жокер за свободно време: Нощният пазар на Сием Рийп или Вечеря-спектакъл с национални ястия и сценични изкуства. Каквото и да изберете няма да сбъркате.
 
9 ДЕН

05.03.2023, неделя: Сием Рийп Закуска и обяд
Закуска. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .
Обяд в местен ресторант.
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Построен в началото на XII век, първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на класическия стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната. Връщане в хотела. Нощувка.
 
10 ДЕН

06.03.2023, понеделник: Сием Рийп – Хо Ши Мин (Виетнам) Закуска и обяд
Закуска. Рано сутринта, разходка с лодка и посещение  на Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 километра южно от Сием Рийп. Ще се разходим с традиционна дървена лодка по Tonle Sap, "голямото езеро" на Камбоджа и най-голямото в Югоизточна Азия. Тук ще видите много интересното и необичайно ежедневия за „езерните жители“ и кхмерския начин на живот. Обяд (сух пакет).
Трансфер до летището на Сием Рийп за полет в 14:45 ч до Хо Ши Мин / Сайгон/. Кацане в Сайгон в 16:15 ч. Настаняване в хотел BAY HOTEL HO SHI MIN 4*.
Свободно време и нощувка.
 
11 ДЕН

07.03.2023, вторник: Хо Ши Мин / Сайгон / Закуска и обяд
Закуска. Сутринта, ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива. Тунелната мрежа е изкопана на ръка и населена от силите на виетнамските партизани /Виетконгци/ по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 готови на всичко войници, които, буквално с подръчни средства, военна стратегия и хитростта на бедния човек, успяват да обърнат хода на войната. До ден днешен този паметник на стремежа към свобода и по-добър живот, те оставя безмълвен и укротен пред жестокостта на войната. Ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания.
Обяд в местен ресторант.                         
Връщане в Сайгон. Следобед ще продължим нашата обиколка с разглеждане на централната част на града: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по  време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон  Следващото ни посещение е Паметникът на обединението, свидетел на ожесточената война,  както и Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други.
Връщане в хотела. Нощувка в Хо Ши Мин.
 
12 ДЕН

08.03.2023, сряда: Сайгон–Делтата на Меконг Ми То Закуска и обяд
След закуска, отпътуване за  Ми То /My Tho / родното място на кокосовия орех. Днес ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостираме на един от 4- те острова по Делтата, ще се насладим  на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика.
Обяд в местен ресторант. След това ще се качим на  традиционните плоскодънни местни лодки ”сампан”  и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнем до местните производители, където ще опитаме традиционния меден чай и  и сладко кокосово мляко. 
Трансфер от Ми То до Сайгон и трансфер до летището за обратен полет до Истанбул. Излита от Хо Ши Мин в 22:15 ч.
 
13 ДЕН

09.03.2023, четвъртък: Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:55 ч., кратък престой и излитане за София в 08:45. Кацане на летище София в 09:00 ч.
 

Цени и условияicon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close