Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки
Назад

УСЕЩАНЕ ЗА ЛАТИНСКА АМЕРИКА АРЖЕНТИНА - БРАЗИЛИЯ - 2023 - БУЕНОС АЙРЕС - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Цени от:
3536 €

Детайли:

Маршрут:
София-Фракфурт-Буенос Айрес-Игуасу-Водопадите Игуасу от страната на Аржентина-Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро-Рио Де Жанейро- Мюнхен-София
Продължителност:
13 дни / 10 нощувки
Транспорт:
Самолет

1 ден София – Франкфурт– Буенос Айрес
Полет от летище София до Буенос Айрес с АК “Ita Airways” в 12:55 ч. Каца в Рим в 13:50 ч. Излита за Буенос Айрес в 22:20 ч. Каца на международно летище Езейза в 08:30 ч. на 20.03.2023.
2 ден Буенос Айрес
Посрещане в Аржентинската столица от представители на партниращата агенция. Добре дошли в най-европейската южноамериканска столица – Буенос Айрес! Туристическа обиколка с местен екскурзовод на южната част на града – (включена в пакетната цена). Първите ни впечатления започват с посещението на историческия комплекс Пласа де Майо, ( May Square) със забележи-телните сгради – сградата на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата, красивата ис-торическа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематич-ните булеварди на града Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най-старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и ху-дожници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят, всяка събота и неделя има пазар на художествени произведения и рисунки. Разходка по колоритната пешеходна улица “Caminito” – родното място на тангото. Продължаваме към Сан Телмо “San Telmo”, раят на любителите на антики. На връщане към хотела ни предстои разходка из района Пуерто Мадеро, един от любимите райони в града както за местните жители, така и за посетителите. Основната туристическа атракция в този район е Мостът на жената (Bridge of the Woman), единственото произведение на испанския архитект Сантяго де Калатрава в Латинска Америка. Настаняване в хотел Amerian Buenos Aires Park 4* //www.amerian.com/ или подобен, разположен в сърцето на града. Свободно време за почивка. Възможност за разходка до някои от най- значимите забележителности на Буенос Айрес, намиращи се на кратко пешеходно разстояние от хотела– театър Колон, кафе Тортони, Обелиска, Пласа де Майо. Наблизо се намира и търговския център Galerias Pacifico Shopping Center, център за развлечения Galeria Guemes, популярната търговска улица Флорида. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржен-тина. Разходете се до Colon Theatre – един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. Нощувка в Буенос Айрес.
3 ден Буенос Айрес
Закуска. Полудневна обиколка на северната част на Буенос Айрес – (включена в пакетната цена). По време на обиколката посещаваме квартал Палермо и неговия жилищен район, който включва парк Tres de Febrero и Палермо Уудс с площ от завидните 25 хектара. Тук се помещават Ботаническата градина, Градината на Поетите, Планетариумът на Галилео Галилей, Градината на розите, както и Паметникът на Carta Magna и четири региона на Аржентина (обикновено наричан „Паметник на испанците“). По пътя към квартал Ла Реко-лета ще видим Националния музей на декоративното изкуство, Националната библиотека, Националния му-зей на изящните изкуства и известното цвете от метал Floralis Generica, което е дело на архитекта Едуардо Каталано. Той прави тази скулптура и я подарява на града. Един от интересните факти за цветето е елект-рическата система, която автоматично отваря и затваря венчелистчетата в зависимост коя чат на деня е. През нощта цветето се затваря и се отваря отново на следващата сутрин. Кулминацията на разходката ни е квартал La Recoleta, където ще се възхитим на френското архитектурно влияние: къщи, апартаменти, ма-газини, улици, кафенета и ресторанти, предлагащи жива и цветна картина на това място. Тук ще посетим катедралата Дева Мария от Пилар, известна като най-старата в града, както и Северния гробищен парк, за да видим гроба на известната Ева Перон. Следва посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивите в света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази изумителна сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарни-ца, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги. Според ‚Гардиан‘ това е втората най-красива книжарница в света за 2008г. В 2019г е обявена от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. Свободно време и възможност за допълнителни мероприятия (срещу доп. заплащане)*: * 14:00 ч. – *Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана 20:30 ч. - *Вечеря + Танго шоу в “Café de los Angelitos” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.
4 ден Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителни екскурзии, по желание: Разходка с корабче по река Тигре и делтата на река Парана 20:30 ч. - Вечеря + Танго шоу в “Café de los Angelitos” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.
5 ден Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителни екскурзии, по желание*: Целодневна екскурзия Фиеста гаучо шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.
6 ден Буенос Айрес / Игуасу
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу в 15:10 часа. Каца в Игуасу 17:00ч Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел Saint George 4*. Свободно време. Нощувка в Пуерто Игуасу.
7 ден Водопадите Игуасу от страната на Аржентина
Закуска.Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станем свидетели на невероятен природен спектакъл! ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ са сред най-мащабните прирородни феномени. Намират се на гра-ницата между Аржентина (80%) и Бразилия (20 %). Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света! Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природата!!! Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопади-те варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най- впечатляващ от тях е водо-падът „Дяволското гърло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу, който е най-големият субт- ропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 мили-он посетители годишно. По желание - Голямото водно приключение „THE GREAT ADVENTURE 4X4 AND NAVIGATION TOUR“ (заплаща се допълнително). Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай! Нощувка в Пуерто Игуасу.
8 ден Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имаме възможност да се насладим на „Голямата вода”, както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу. Бразилската страна на парка предлага най-зрелищните панорамни гледки по своята почти 3-километрова пътека. От две-те страни на пътя, буйната субтропична джунгла показва своето великолепие. Пътеката от бразилската страна е дълга 1200 метра над дерето на река Игуасу. Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Ла-тинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата с тях във фан- тастично шоу. Трансфер до летище Фоз до Игуасу за полет до Рио де Жанейро. Полет за Рио де Жанейро в 20.00. Пристига в Рио 22.00ч. Посрещане от представители на агенцията партньор в Бразилия и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел до брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*, Standart rooms или подобен. Нощувка в Рио де Жанейро.
9 ден Рио де Жанейро
Закуска. След закуска, полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~6 часа, включен в пакетната цена), до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света! От всяко място в града, посетителите му могат да видят най-красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най- голямата градска гора в света, по склоновете на Корковадо. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата - изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята. Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи! След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка на плажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона, включенo в цената. Maracana – емблематично място за Рио, сцена на страхотни и незабравими моменти от футбола. При това посещение ще имаме възможността да се запознаем със задкулисието на най-важния футболен стадион в Бразилия с неговата колекция от исторически предмети за важни моменти, мачове и играчи на стадиона. Ще посетим съблекалнята, залата за пресконференции и терена. Ще имаме възможността да направим снимки до страничната линия или в зоната на феновете. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.
10 ден Рио де Жанейро
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена). По време на тура ще преминем през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, град-ския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от симво-лите на града – Захарната глава (Sugar Loaf). Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имаме възможност да направим панорамни снимки на залива Гуанабара и да видим моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можем да видим плажовете на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладим на спиращи дъха панорамни гледки към града. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро. *Вечерта - по желание, Night out at Rio Scenarium ( заведение с жива музика и много танци на открит бар – включени бира, кайпириня, безалкохолни) (срещу доп. заплащане)
11 ден Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можем да се отдадем на разходки или да се насладим на слънчеви бани на един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходим до Ипанема, да опитаме блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснем с кайпириня в един от клубо-вете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз... Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане) Нощувка в Рио де Жанейро.
12 ден Рио де Жанейро – Мюнхен
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет до Сау Пауло. Полет Сао Пауло-Рим-София в 14:25.
13 ден Мюнхен - София
Пристигане в Рим в 7:15 ч. Полет за София в 15:25 ч. Каца на терминал 2 в 18:15 часа.

Полетно разписание:
19.03 SOF FCO 12:55  13:50
19.03 FCO EZE 22:00 08:30+1
30.03 SDU GRU 10:45 11:50
30.03 GRU FCO 14:25 07:10+1
31.03 FCO SOF 15:25 18:15

Пакетна цена с включени летищни такси:
Дати Възр. в  двойна стая Възр. в единична стая
19.03 - 24.03.2023 3536 евро/ 6915 лева 3722 евро/ 7377 лева


*Забележка:
Цените за 2023 г са калкулирани на база курс на долар 1,955лв


Необходими документи:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването. За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
Условия за записване:
2200 лв.  депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване Копие от международен паспорт.   Доплащане на цялата сума до 45 дни преди отпътуване..

Допълнителна информация:
Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети! Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване
 
Забележка: *Пакетната цена е калкулирана по курс 1,82 лв. за щатски долар към 01.06.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Забележка: * При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства,
е  възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те!
ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 
Анулации и неустойки по програмата:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева
 
Предимства на програмата:
Балансирана атрактивна екскурзионна програма с доказано качество , съчетана с кратка почивка в един от най-известните курорти в света Копакабана-настаняване в хотел край брега на Атлантическия океан Удобни международни полети с АК Луфтханса Директни вътрешни полети с удобни полетни часове и включени летищни такси Потвърдени луксозни 4 * хотели в Буенос Айрес, Пуерто Игуасу и Рио де Жанейро с топ централна локация Хотелът в Буенос Айрес е на пешеходно разстояние от множество атракции и забележителности Хотелът в Пуерто Игуасу разполага с външен басейн и джакузи сред тропическа зеленина. Хотелът в Рио де Жанейро е в центъра на курорта Копакабана, разполага с басейн на покрива с прекрасен изглед към плажа Копакабана и статуята на Христос. Цената включва всички описани в програмата трансфери и турове с комфортни автобуси, включени входни такси за Националния парк Игуасу от аржентинска страна, от бразилска страна, Птичия парк Запознаване със столицата на Аржентина - Буенос Айрес, пътуването е съчетано с Рио де Жанейро, един от най-красивите градове и  в Бразилия и света и в допълнение е незабравимото приключение на водопадите Игуасу, едно от новите природни чудеса на света. Водач-преводач от България по време на цялото пътуване
 
Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

Буенос Айрес
1. * Разходка с  корабче: Тигре и делтата на река Парана

Пътуването ни е с автобус сред Libertador Avenue през елегантните северни покрайнини на департамент Vicente Lopez, Olivos, където се намира резиденцията на аржентинския президент; San Isidro, с неговата нео готическа катедрала и San Fernando, преди да продължим към Тигре. Този лабиринт от реки и канали в делтата на Тигре е любимо място за бягство през уикендите на местните жители повече от дълги години. Със своите реки и многобройни зелени острови, осеяли пейзажа, Делта заема площ от 220 кв. км. Щом пристигнем в града Тигре, турът продължава по делтата на борда на типичен речен кораб през лабиринти от канали и потоци, острови, крайречни вили, викториански докове, английски градини и традиционни гребни клубове по делтата на река Парана. Намиращите се наблизо реки Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio също са част от водното удоволствие. След това корабчето ни връща до пристанището, където ще ни очаква автобус за обратен трансфер до хотела.

Цена: ~104 $ (регулярен тур – обслужване на английски и испански език). Включва: трансфер до /от пристанището на Тигре, екскурзовод, разходка с корабче. Обща продължителност на тура около 4 часа (около 2 часа на кораба) * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.

2. * ТАНГО шоу с включени вечеря и напитки в “Café de los Angelitos
Забележителен шоу спектакъл в родината на тангото, който се провежда в  “Café de los Angelitos.
Без да губи от оригиналния си бохемски чар, традиционният ъгъл на Ривадавия и Ринкон се представя в пълния си блясък, за да ни представи едно от най-добрите танго шоута в града. Ремонтиран в съответствие с амбициозен архитектурен проект, неговите 1500 квадратни метра, състоящи се от два етажа и сутерен, разкриват лукс дори в най-незначителните детайли. Създаден през 1890 г. под името Bar Rivadavia, бързо се превръща в място за срещи на поети, музиканти и фолклорни певци или „payadores“, това е било и място, което се посещавало и от мошеници, главорези и сводници. Легендата гласи, че окръжният комисар на полицията иронично нарекъл последната група „малки ангелчета“. Този прякор станал толкова популярен, че няколко години по-късно, през 1920 г., мястото започнало да носи сегашното си име. Всяка вечер 21 авангардни артисти на сцената пресъздават луксозно цяла танго епоха.
Тръгваме от хотела около 20:00 часа към булевард Ривадавия, вечерта започва с вечеря от 3 блюда, придружена от изискани аржентински вина и приблизително в 22:00 започва незабравимото Танго шоу с 22 артисти от най-висок клас, двама певци, пет двойки танцьори и изключителен „дамски оркестър“. Трансферът обратно до хотела е около полунощ.

Цена: ~ 147 $. Включва: трансфер, екскурзовод на английски/испански език, вечеря с напитки и богата шоу програма. Прод:  ~4 часа. * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.

3.* Екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа."Фиеста Гауча" шоу с включен обяд и напитки.
Ще имаме възможност да се запознае с живота, бита и невероятните умения на гаучосите – аржентинските „каубои”.  След закуска, отпътуваме с автобус към Лос Кардалес, на ~ 80 км от Буенос Айрес, където се намира ранчото Санта Сузана. Посрещане с коктейл с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто) за добре дошли.  Желаещите могат да се включат в традиционните мероприятия, провеждани в ранчото. На обяд – традиционно аржентинско барбекю – незабравим спектакъл от месо,  печено на открит огън, наденички, печено пиле и разнообразие от салати, домашно приготвени сладкиши за десерт  и типичния зелен чай „мате”. Докато се наслаждаваме на десерта, ще набюдаваме фолклорно шоу с музика на живо, последвано от демонстрации на Гаучо умения, традиционни игри, конни надбягвания.
Ранчото Санта Сузана се намира в Кампана, на ~ 80 км от град Буенос Айрес. На тези 1200 хектара се помещават основната сграда,  музея с неговите конструкции със сламени покриви, трапезарията - мястото за хранене, „Pulpería“ – традиционния магазин, което се ползва като сборно място на гаучосите. В края на миналия век Франсиско Кели, ирландски потомък, нарича тази земя Санта Сузана, за да отдаде почит на съпругата си Сузана Кафри.

Цена: ~264 $ (регулярен тур, обслужване на английски и испански език) Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа. * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език..

4. *Голямото водно приключение “ THE GREAT ADVENTURE 4X4 AND NAVIGATION TOUR”
Описание: започва с джипове 4Х4 и преминава през субтропическата джунгла от аржентинската страна на националния паркa Игуасу по пътеката Yacaratiá. След 8-километрова разходка се стига до Пуерто Макуко, от там пеша се продължава до подвижна платформа, където ви очакват лодките, за да започне втората част на тура. Следва истинското Голямо приключение, тъй като лодките се движат 6 км надолу по каньона на река Игуасу до  водопадите  под силните пръски на водопадите. Пътуването през пенещите се води е почти 2 км по реката. По път ще можете да видите красиви гледки на остров Сан Мартин, лодките се движат до водопада Трес Москетерос, откъдето ще можете да видите и двете страни на Игуасу аржентинската и бразилската страна, минавайки през водопада на Дяволското дефиле. По-нататък продължавате да навигирате успоредно на бреговете на острова, докато стигнете до най-вълнуващата част от обиколката: впечатляващия водопад Сан Мартин, вторият по височина и най-големият сред всички водопади в Игуасу. Водните емоции приключват и продължавате пеша до края на тура.
Продължителност: един час и двадесет минути.
Ограничения: тъй като обиколката изисква изкачване на 150 метра стълби и предвижване през силните водни струи на водопадите,  тя е ограничена за деца под 12 години, бременни жени, хора с остеопороза, заболявания на шията, гърба или операции и всички хора с някакви физическо, когнитивно и/или сензорно увреждане, при които е невъзможно да се реагира в бързеите на долната част на река Игуасу. Деца могат да участват в обиколката само след представяне на документ за възраст.
 
Цена: ~ 140 $. Включва: разходка с джипове, екскурзовод, разходка с лодка във водите на водопадите на реката Игуасу. Обща продължителност: около 2 часа.
* При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език..
 
5. Национален парк ИГУАСУ
 • Полет с  хеликоптер над водопадите Игуасу (от бразилска страна) –  (около 10 минути) – заявява се и се заплаща само на място, в зависимост от метеорологичните условия. При набран минимум 3 човека Цена: ~ 325 $.
Рио де Жанейро

6. *Night out at Rio Scenarium 
Цена: ~ 155 $. Включва: трансфер, включена вечеря, без напитките! Обща продължителност: около 5 часа
 * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.

7. *GINGA show  Цена: ~ 119 $.
* При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.

8.* Тур из фавелите на Рио
Отпътуване от хотела към най-голямата фавела в Рио – Росина. Построена на стръмен хълм с изглед към Рио де Жанейро, тази фавела се намира на около един километър от най-близкия плаж.  С население наброяващо около 70 000 човека (преброяване от 2010), Росина е най-гъсто населената фавела в Бразилия. В сравнение с други фавели в Рио, Росина има по-добре развита инфраструктура и тук има сгради като банки, медицински магазини, автобусни линии, кабелна телевизия, включително и на местно ниво – ТВ канал TV ROC (TV Rocinha). Ще имаме възможността да видим и да научим повече за архитектурата, местните културни аспекти, начина на живот и всякакви подробности за живота във фавелите. Ще имаме възможността да направим панорамни снимки към фавелата и Рио от панорамна тераса. Следва посещение на занятчийския център в Росина. Тези социални проекти са финансирани от Favela TOUR. Освен редовните занимания, училището учи местните деца на начални компютърни умения, курсове по английски, музика, капоейра, балет и др ... Тези проекти нямат абсолютно никаква финансова подкрепа от бразилското правителство. Продължаваме с посещението на другата известна фавела Вила Каноас, преминаваме през тесните улички на това място, по желание спираме за питие в местен бар. Ще ни разкажат повече за обществените услуги и по-специално за проекта за урбанизация Favelas.
Завръщане в хотела покрай плажовете на южните зони на Рио.
Цена: ~ 65 $ (регулярен тур, обслужване на англ.език). Включва:  трансфер, екскурзовод. Продължителност: около 3 часа* При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.
 
9. * ANGRA DOS REIS – Целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс, с включен обяд
Рано сутринта - отпътуване с автобус към Зеленото крайбрежие. На ~150 км западно от Рио де Жанейро е разположен районът Ангра дос Рейс, който представя ландшафт на повече от 100 острова. Круиз (около 4 часа) с типична лодка сред някои от най-красивите острови, спирка на тропически остров -  ще имаmе възможност да поплувате в изумрудените води и да направите слънчеви бани. В тази обиколка ще посетим един от красивите острови на Бразилия, с кристално чисти води и бял пясък. След приблизително 3 часа пътуване, качване на кея на Conceição de Jacareí за обиколка на синята лагуна, енорията Сантана, Араса или плажа на китове и Джапарис, където се сервира обяд. Безплатен обяд на шведска маса (без включени напитки и десерти). След обяд в ресторант на плажа, връщане на пристанището, връщане с автобус обратно към Рио и ще сме в хотела късно вечерта.
Продължителност:  около 12 часа.
Цена: ~ 115 $  (регулярен тур, обслужване на английски език). Включва: регулярен трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка, обяд. * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.
Забележка: Цените и часовете на допълнителните мероприятия се заявяват се и заплащат в България!

Обща информация за хотелите по програмата

Хотел AMERIAN BUENOS AIRES PARK 4*, БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът се намира в сърцето на Буенос Айрес, само на 200 метра от популярната пешеходна улица Флорида и на 400 метра от най-новия административен район (барио) на града - Пуерто Мадеро; близо до площад Сан Мартин
В хотела има  152 комфортно обзаведени стаи, предлагащи всички удобства за приятен престой
На разположение на гостите в хотела са: американски а ла карт ресторант, традиционен пъб, зала за срещи, фитнес зала, сауна, безплатен Wi-Fi интернет
Хранене:  закуска на шведска маса
 
Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу
Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк Игуасу, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия)
Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартамент
Master Room: баня, сешоар, кабелна телевизия, индивидуален климатик, телефон, мини бар, кафе и чай, безплатен Wi-Fi достъп.
Необходим е преходник за електрическата мрежа! Може да се вземе от рецепцията.
 
На разположение на гостите на хотела са:  градина с джакузи и открит басейн с детска секция (предлагат се кърпи за басейна), солариум, сауна, стая за масаж, фитнес зала, зала за игри с тенис маса, магазин за подаръци, безплатен Wi-Fi достъп, лоби бар, бар при басейна - предлага разнообразие от сандвичи, пици и коктейли, на които можете да се насладите заобиколени от природата в приятна атмосфера, ресторант Doña María
Хранене: богата закуска на шведска маса

Хотел WINDSOR EXCELSIOR COPACABANA 4*, Рио де Жанейро
Хотелът е отличен избор за перфектно качество, обслужване и локация. Намирасе в топ центъра на един от най-популярните световни курорти - Копакабана, само улица го дели от пешеходната алея и огромния прекрасен плаж на Копакабана. Предлага забележителна панорамна гледка към курорта, океана, хълма Захарната глава.
Разполага с 233 елегантно обзаведени просторни стаи със съвременен интериор:
Standard, Superior rooms, Executive Superior, Deluxe, Junior Suite иExecutive Suite
 
В стаите: централна климатизация (с индивидуален контрол), кабелна телевизия, телефон, мини бар, радио, сейф, електронен часовник, сешоар, огледало за грим, Wi-Fi интернет достъп
 
Гледката от терасата на покрива на хотела, където се намират бара и басейна, е изумителна. Тук, с питие в ръка, можете да се насладите на фантастичен залез. За обяд и вечеря ресторантът на хотела предлага богато и качествено меню със специалитети от бразилската и международна кухни.
На разположение на гостите на хотела са още сауни (суха и мокра) и фитнес център. Рум-сървиз е на денонощно разположение. Безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хранене: богата и разнообразна тропическа закуска на шведска маса

Кратка обща информация за Аржентина и Бразилия
 
АРЖЕНТИНА е разположена в югоизточната част на Южна Америка
Името ѝ произлиза от латинското"Argentum", което означава сребро. Простира се на площ от 2 777 410 кв. км и граничи с Бразилия, Парагвай, Боливия, Чили и Уругвай. Население – над 40 млн. души. Официален език:  испански.
Религия: над 90 % от местното население са римокатолици
В административно отношение Аржентина се дели на 23 провинции и 1 автономен град - Буенос Айрес.
Буенос Айрес е столица и най-голям град в Аржентина, както и втори по големина град в Южна Америка.  след Сао Пауло (Бразилия). Той е важен културен, административен, икономически и туристически център. Разположен е на десния бряг на реката Ла Плата, при вливане в Атлантическия океан.
Население ~ 2 891 082 жители (2010 г.) Климат: субтропичен. Средна годишна температура  -  17,6◦С.
Средни температури през октомври в Буенос Айрес  ~ 22◦С. Средна минимална  ~16◦С, средна максимална ~26◦С.
Часова зона: UTC/GMT - 3 часа. Часова разлика в Буенос Айрес спрямо България – 4 - 5  часа
Парична единица: Аржентинско песо (ARS). Телефонен код: +54. Напрежението в ел. мрежа е 220V/50 Hz
 
БРАЗИЛИЯ  заема централната и източната част на Южна Америка
С площ от 8,51 млн. km² (47% от територията на континента) и над 190 млн. души, страната се нарежда на пето място по площ и по население в света. Граничи с Атлантически океан, Уругвай, Аржентина, Парагвай, Боливия, Перу, Колумбия, Венецуела, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана. Тя е единствената португалоговоряща страна в Америка и същевременно е една от най-мултикултурните и етнически разнообразни държави в света, резултат от силните миграционни процеси. Столица: град Бразилия
Рио де Жанейро (на португалски Rio de Janeiro - означава януарска река) е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Рио де Жанейро. Рио е вторият по големина град в Бразилия след Сао Пауло и е бил столица на страната от 1764 до 1960, когато столицата е преместена в гр. Бразилия. Климат: Климатът на Рио де Жанейро е тропичен саванен. Средната годишна минимална температура е 20°C. Средна температура на въздуха през м. октомври-ноември: ~27°C. Средна минимална  ~22◦С, средна максимална ~30◦С. Часова зона: официално - 3 UTC.
Бразилия обхваща няколко часови зони. Часова разлика в Рио де Жанейро спрямо България – 5 – 6 часа.
Парична единица – Бразилски реал BR (R $).Телефонен код: +55.
Няма стандартно електрическо напрежение за цялата страна. Напрежението в ел. мрежа в Рио е 110 волта.
В повечето хотелски бани има изход за 220 волта.
Тръгване от:
София
Цената включва:
Самолетен билет София–Франкфурт-Буенос Айрес /Рио де Жанейро–Мюнхен-София с вкл. летищни такси, с включен чекиран багаж до 23 кг. Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с включени летищни такси. ВАЖНО! Позволеният багаж на полета е ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 15 кг. Допълнителните килограми се заплащат. Самолетен билет Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси Всички описани в програмата трансфери и екскурзии, с комфортни автобуси 4 нощувки със закуски в централно разположен хотел Amerian Buenos Aires Park 4*в Буенос Айрес или по-добен Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес с местен екскурзовод 2 нощувки със закуски в централно разположен хотел Saint George 4* в Пуерто Игуасу Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси 4 нощувки със закуски в хотел Windsor Excelsior Copacabana 4* в Рио де Жанейро или подобен, плаж Копа-кабана Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана. Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро (за туристи до 65 години) Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване
Цената не включва:
Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание * и разходи от лично естество Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни Туристическа такса, която се заплаща при настаняване в хотелите: В Буенос Айрес – по 1 USD на нощувка, общо 4 USD В Игуасу – по 1 USD на нощувка, общо 2 USD В Рио де Жанейро – предстои да бъде потвърдена Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – ≈ 5 долара на ден Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 65 до 74 години – 10 евро Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация) Такса гориво — обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава) Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003838 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


Програма

1 ден София – Франкфурт– Буенос Айрес
Полет от летище София до Буенос Айрес с АК “Ita Airways” в 12:55 ч. Каца в Рим в 13:50 ч. Излита за Буенос Айрес в 22:20 ч. Каца на международно летище Езейза в 08:30 ч. на 20.03.2023.
2 ден Буенос Айрес
Посрещане в Аржентинската столица от представители на партниращата агенция. Добре дошли в най-европейската южноамериканска столица – Буенос Айрес! Туристическа обиколка с местен екскурзовод на южната част на града – (включена в пакетната цена). Първите ни впечатления започват с посещението на историческия комплекс Пласа де Майо, ( May Square) със забележи-телните сгради – сградата на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата, красивата ис-торическа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематич-ните булеварди на града Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най-старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и ху-дожници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят, всяка събота и неделя има пазар на художествени произведения и рисунки. Разходка по колоритната пешеходна улица “Caminito” – родното място на тангото. Продължаваме към Сан Телмо “San Telmo”, раят на любителите на антики. На връщане към хотела ни предстои разходка из района Пуерто Мадеро, един от любимите райони в града както за местните жители, така и за посетителите. Основната туристическа атракция в този район е Мостът на жената (Bridge of the Woman), единственото произведение на испанския архитект Сантяго де Калатрава в Латинска Америка. Настаняване в хотел Amerian Buenos Aires Park 4* //www.amerian.com/ или подобен, разположен в сърцето на града. Свободно време за почивка. Възможност за разходка до някои от най- значимите забележителности на Буенос Айрес, намиращи се на кратко пешеходно разстояние от хотела– театър Колон, кафе Тортони, Обелиска, Пласа де Майо. Наблизо се намира и търговския център Galerias Pacifico Shopping Center, център за развлечения Galeria Guemes, популярната търговска улица Флорида. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржен-тина. Разходете се до Colon Theatre – един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. Нощувка в Буенос Айрес.
3 ден Буенос Айрес
Закуска. Полудневна обиколка на северната част на Буенос Айрес – (включена в пакетната цена). По време на обиколката посещаваме квартал Палермо и неговия жилищен район, който включва парк Tres de Febrero и Палермо Уудс с площ от завидните 25 хектара. Тук се помещават Ботаническата градина, Градината на Поетите, Планетариумът на Галилео Галилей, Градината на розите, както и Паметникът на Carta Magna и четири региона на Аржентина (обикновено наричан „Паметник на испанците“). По пътя към квартал Ла Реко-лета ще видим Националния музей на декоративното изкуство, Националната библиотека, Националния му-зей на изящните изкуства и известното цвете от метал Floralis Generica, което е дело на архитекта Едуардо Каталано. Той прави тази скулптура и я подарява на града. Един от интересните факти за цветето е елект-рическата система, която автоматично отваря и затваря венчелистчетата в зависимост коя чат на деня е. През нощта цветето се затваря и се отваря отново на следващата сутрин. Кулминацията на разходката ни е квартал La Recoleta, където ще се възхитим на френското архитектурно влияние: къщи, апартаменти, ма-газини, улици, кафенета и ресторанти, предлагащи жива и цветна картина на това място. Тук ще посетим катедралата Дева Мария от Пилар, известна като най-старата в града, както и Северния гробищен парк, за да видим гроба на известната Ева Перон. Следва посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивите в света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази изумителна сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарни-ца, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги. Според ‚Гардиан‘ това е втората най-красива книжарница в света за 2008г. В 2019г е обявена от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. Свободно време и възможност за допълнителни мероприятия (срещу доп. заплащане)*: * 14:00 ч. – *Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана 20:30 ч. - *Вечеря + Танго шоу в “Café de los Angelitos” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.
4 ден Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителни екскурзии, по желание: Разходка с корабче по река Тигре и делтата на река Парана 20:30 ч. - Вечеря + Танго шоу в “Café de los Angelitos” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.
5 ден Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителни екскурзии, по желание*: Целодневна екскурзия Фиеста гаучо шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.
6 ден Буенос Айрес / Игуасу
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу в 15:10 часа. Каца в Игуасу 17:00ч Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел Saint George 4*. Свободно време. Нощувка в Пуерто Игуасу.
7 ден Водопадите Игуасу от страната на Аржентина
Закуска.Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станем свидетели на невероятен природен спектакъл! ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ са сред най-мащабните прирородни феномени. Намират се на гра-ницата между Аржентина (80%) и Бразилия (20 %). Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света! Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природата!!! Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопади-те варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най- впечатляващ от тях е водо-падът „Дяволското гърло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу, който е най-големият субт- ропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 мили-он посетители годишно. По желание - Голямото водно приключение „THE GREAT ADVENTURE 4X4 AND NAVIGATION TOUR“ (заплаща се допълнително). Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай! Нощувка в Пуерто Игуасу.
8 ден Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имаме възможност да се насладим на „Голямата вода”, както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу. Бразилската страна на парка предлага най-зрелищните панорамни гледки по своята почти 3-километрова пътека. От две-те страни на пътя, буйната субтропична джунгла показва своето великолепие. Пътеката от бразилската страна е дълга 1200 метра над дерето на река Игуасу. Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Ла-тинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата с тях във фан- тастично шоу. Трансфер до летище Фоз до Игуасу за полет до Рио де Жанейро. Полет за Рио де Жанейро в 20.00. Пристига в Рио 22.00ч. Посрещане от представители на агенцията партньор в Бразилия и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел до брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*, Standart rooms или подобен. Нощувка в Рио де Жанейро.
9 ден Рио де Жанейро
Закуска. След закуска, полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~6 часа, включен в пакетната цена), до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света! От всяко място в града, посетителите му могат да видят най-красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най- голямата градска гора в света, по склоновете на Корковадо. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата - изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята. Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи! След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка на плажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона, включенo в цената. Maracana – емблематично място за Рио, сцена на страхотни и незабравими моменти от футбола. При това посещение ще имаме възможността да се запознаем със задкулисието на най-важния футболен стадион в Бразилия с неговата колекция от исторически предмети за важни моменти, мачове и играчи на стадиона. Ще посетим съблекалнята, залата за пресконференции и терена. Ще имаме възможността да направим снимки до страничната линия или в зоната на феновете. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.
10 ден Рио де Жанейро
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена). По време на тура ще преминем през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, град-ския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от симво-лите на града – Захарната глава (Sugar Loaf). Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имаме възможност да направим панорамни снимки на залива Гуанабара и да видим моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можем да видим плажовете на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладим на спиращи дъха панорамни гледки към града. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро. *Вечерта - по желание, Night out at Rio Scenarium ( заведение с жива музика и много танци на открит бар – включени бира, кайпириня, безалкохолни) (срещу доп. заплащане)
11 ден Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можем да се отдадем на разходки или да се насладим на слънчеви бани на един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходим до Ипанема, да опитаме блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснем с кайпириня в един от клубо-вете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз... Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане) Нощувка в Рио де Жанейро.
12 ден Рио де Жанейро – Мюнхен
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет до Сау Пауло. Полет Сао Пауло-Рим-София в 14:25.
13 ден Мюнхен - София
Пристигане в Рим в 7:15 ч. Полет за София в 15:25 ч. Каца на терминал 2 в 18:15 часа.

Полетно разписание:
19.03 SOF FCO 12:55  13:50
19.03 FCO EZE 22:00 08:30+1
30.03 SDU GRU 10:45 11:50
30.03 GRU FCO 14:25 07:10+1
31.03 FCO SOF 15:25 18:15

Пакетна цена с включени летищни такси:
Дати Възр. в  двойна стая Възр. в единична стая
19.03 - 24.03.2023 3536 евро/ 6915 лева 3722 евро/ 7377 лева


*Забележка:
Цените за 2023 г са калкулирани на база курс на долар 1,955лв


Необходими документи:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването. За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
Условия за записване:
2200 лв.  депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване Копие от международен паспорт.   Доплащане на цялата сума до 45 дни преди отпътуване..

Допълнителна информация:
Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети! Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване
 
Забележка: *Пакетната цена е калкулирана по курс 1,82 лв. за щатски долар към 01.06.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Забележка: * При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства,
е  възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те!
ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 
Анулации и неустойки по програмата:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева
 
Предимства на програмата:
Балансирана атрактивна екскурзионна програма с доказано качество , съчетана с кратка почивка в един от най-известните курорти в света Копакабана-настаняване в хотел край брега на Атлантическия океан Удобни международни полети с АК Луфтханса Директни вътрешни полети с удобни полетни часове и включени летищни такси Потвърдени луксозни 4 * хотели в Буенос Айрес, Пуерто Игуасу и Рио де Жанейро с топ централна локация Хотелът в Буенос Айрес е на пешеходно разстояние от множество атракции и забележителности Хотелът в Пуерто Игуасу разполага с външен басейн и джакузи сред тропическа зеленина. Хотелът в Рио де Жанейро е в центъра на курорта Копакабана, разполага с басейн на покрива с прекрасен изглед към плажа Копакабана и статуята на Христос. Цената включва всички описани в програмата трансфери и турове с комфортни автобуси, включени входни такси за Националния парк Игуасу от аржентинска страна, от бразилска страна, Птичия парк Запознаване със столицата на Аржентина - Буенос Айрес, пътуването е съчетано с Рио де Жанейро, един от най-красивите градове и  в Бразилия и света и в допълнение е незабравимото приключение на водопадите Игуасу, едно от новите природни чудеса на света. Водач-преводач от България по време на цялото пътуване
 
Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

Буенос Айрес
1. * Разходка с  корабче: Тигре и делтата на река Парана

Пътуването ни е с автобус сред Libertador Avenue през елегантните северни покрайнини на департамент Vicente Lopez, Olivos, където се намира резиденцията на аржентинския президент; San Isidro, с неговата нео готическа катедрала и San Fernando, преди да продължим към Тигре. Този лабиринт от реки и канали в делтата на Тигре е любимо място за бягство през уикендите на местните жители повече от дълги години. Със своите реки и многобройни зелени острови, осеяли пейзажа, Делта заема площ от 220 кв. км. Щом пристигнем в града Тигре, турът продължава по делтата на борда на типичен речен кораб през лабиринти от канали и потоци, острови, крайречни вили, викториански докове, английски градини и традиционни гребни клубове по делтата на река Парана. Намиращите се наблизо реки Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio също са част от водното удоволствие. След това корабчето ни връща до пристанището, където ще ни очаква автобус за обратен трансфер до хотела.

Цена: ~104 $ (регулярен тур – обслужване на английски и испански език). Включва: трансфер до /от пристанището на Тигре, екскурзовод, разходка с корабче. Обща продължителност на тура около 4 часа (около 2 часа на кораба) * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.

2. * ТАНГО шоу с включени вечеря и напитки в “Café de los Angelitos
Забележителен шоу спектакъл в родината на тангото, който се провежда в  “Café de los Angelitos.
Без да губи от оригиналния си бохемски чар, традиционният ъгъл на Ривадавия и Ринкон се представя в пълния си блясък, за да ни представи едно от най-добрите танго шоута в града. Ремонтиран в съответствие с амбициозен архитектурен проект, неговите 1500 квадратни метра, състоящи се от два етажа и сутерен, разкриват лукс дори в най-незначителните детайли. Създаден през 1890 г. под името Bar Rivadavia, бързо се превръща в място за срещи на поети, музиканти и фолклорни певци или „payadores“, това е било и място, което се посещавало и от мошеници, главорези и сводници. Легендата гласи, че окръжният комисар на полицията иронично нарекъл последната група „малки ангелчета“. Този прякор станал толкова популярен, че няколко години по-късно, през 1920 г., мястото започнало да носи сегашното си име. Всяка вечер 21 авангардни артисти на сцената пресъздават луксозно цяла танго епоха.
Тръгваме от хотела около 20:00 часа към булевард Ривадавия, вечерта започва с вечеря от 3 блюда, придружена от изискани аржентински вина и приблизително в 22:00 започва незабравимото Танго шоу с 22 артисти от най-висок клас, двама певци, пет двойки танцьори и изключителен „дамски оркестър“. Трансферът обратно до хотела е около полунощ.

Цена: ~ 147 $. Включва: трансфер, екскурзовод на английски/испански език, вечеря с напитки и богата шоу програма. Прод:  ~4 часа. * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.

3.* Екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа."Фиеста Гауча" шоу с включен обяд и напитки.
Ще имаме възможност да се запознае с живота, бита и невероятните умения на гаучосите – аржентинските „каубои”.  След закуска, отпътуваме с автобус към Лос Кардалес, на ~ 80 км от Буенос Айрес, където се намира ранчото Санта Сузана. Посрещане с коктейл с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто) за добре дошли.  Желаещите могат да се включат в традиционните мероприятия, провеждани в ранчото. На обяд – традиционно аржентинско барбекю – незабравим спектакъл от месо,  печено на открит огън, наденички, печено пиле и разнообразие от салати, домашно приготвени сладкиши за десерт  и типичния зелен чай „мате”. Докато се наслаждаваме на десерта, ще набюдаваме фолклорно шоу с музика на живо, последвано от демонстрации на Гаучо умения, традиционни игри, конни надбягвания.
Ранчото Санта Сузана се намира в Кампана, на ~ 80 км от град Буенос Айрес. На тези 1200 хектара се помещават основната сграда,  музея с неговите конструкции със сламени покриви, трапезарията - мястото за хранене, „Pulpería“ – традиционния магазин, което се ползва като сборно място на гаучосите. В края на миналия век Франсиско Кели, ирландски потомък, нарича тази земя Санта Сузана, за да отдаде почит на съпругата си Сузана Кафри.

Цена: ~264 $ (регулярен тур, обслужване на английски и испански език) Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа. * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език..

4. *Голямото водно приключение “ THE GREAT ADVENTURE 4X4 AND NAVIGATION TOUR”
Описание: започва с джипове 4Х4 и преминава през субтропическата джунгла от аржентинската страна на националния паркa Игуасу по пътеката Yacaratiá. След 8-километрова разходка се стига до Пуерто Макуко, от там пеша се продължава до подвижна платформа, където ви очакват лодките, за да започне втората част на тура. Следва истинското Голямо приключение, тъй като лодките се движат 6 км надолу по каньона на река Игуасу до  водопадите  под силните пръски на водопадите. Пътуването през пенещите се води е почти 2 км по реката. По път ще можете да видите красиви гледки на остров Сан Мартин, лодките се движат до водопада Трес Москетерос, откъдето ще можете да видите и двете страни на Игуасу аржентинската и бразилската страна, минавайки през водопада на Дяволското дефиле. По-нататък продължавате да навигирате успоредно на бреговете на острова, докато стигнете до най-вълнуващата част от обиколката: впечатляващия водопад Сан Мартин, вторият по височина и най-големият сред всички водопади в Игуасу. Водните емоции приключват и продължавате пеша до края на тура.
Продължителност: един час и двадесет минути.
Ограничения: тъй като обиколката изисква изкачване на 150 метра стълби и предвижване през силните водни струи на водопадите,  тя е ограничена за деца под 12 години, бременни жени, хора с остеопороза, заболявания на шията, гърба или операции и всички хора с някакви физическо, когнитивно и/или сензорно увреждане, при които е невъзможно да се реагира в бързеите на долната част на река Игуасу. Деца могат да участват в обиколката само след представяне на документ за възраст.
 
Цена: ~ 140 $. Включва: разходка с джипове, екскурзовод, разходка с лодка във водите на водопадите на реката Игуасу. Обща продължителност: около 2 часа.
* При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език..
 
5. Национален парк ИГУАСУ
 • Полет с  хеликоптер над водопадите Игуасу (от бразилска страна) –  (около 10 минути) – заявява се и се заплаща само на място, в зависимост от метеорологичните условия. При набран минимум 3 човека Цена: ~ 325 $.
Рио де Жанейро

6. *Night out at Rio Scenarium 
Цена: ~ 155 $. Включва: трансфер, включена вечеря, без напитките! Обща продължителност: около 5 часа
 * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.

7. *GINGA show  Цена: ~ 119 $.
* При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.

8.* Тур из фавелите на Рио
Отпътуване от хотела към най-голямата фавела в Рио – Росина. Построена на стръмен хълм с изглед към Рио де Жанейро, тази фавела се намира на около един километър от най-близкия плаж.  С население наброяващо около 70 000 човека (преброяване от 2010), Росина е най-гъсто населената фавела в Бразилия. В сравнение с други фавели в Рио, Росина има по-добре развита инфраструктура и тук има сгради като банки, медицински магазини, автобусни линии, кабелна телевизия, включително и на местно ниво – ТВ канал TV ROC (TV Rocinha). Ще имаме възможността да видим и да научим повече за архитектурата, местните културни аспекти, начина на живот и всякакви подробности за живота във фавелите. Ще имаме възможността да направим панорамни снимки към фавелата и Рио от панорамна тераса. Следва посещение на занятчийския център в Росина. Тези социални проекти са финансирани от Favela TOUR. Освен редовните занимания, училището учи местните деца на начални компютърни умения, курсове по английски, музика, капоейра, балет и др ... Тези проекти нямат абсолютно никаква финансова подкрепа от бразилското правителство. Продължаваме с посещението на другата известна фавела Вила Каноас, преминаваме през тесните улички на това място, по желание спираме за питие в местен бар. Ще ни разкажат повече за обществените услуги и по-специално за проекта за урбанизация Favelas.
Завръщане в хотела покрай плажовете на южните зони на Рио.
Цена: ~ 65 $ (регулярен тур, обслужване на англ.език). Включва:  трансфер, екскурзовод. Продължителност: около 3 часа* При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.
 
9. * ANGRA DOS REIS – Целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс, с включен обяд
Рано сутринта - отпътуване с автобус към Зеленото крайбрежие. На ~150 км западно от Рио де Жанейро е разположен районът Ангра дос Рейс, който представя ландшафт на повече от 100 острова. Круиз (около 4 часа) с типична лодка сред някои от най-красивите острови, спирка на тропически остров -  ще имаmе възможност да поплувате в изумрудените води и да направите слънчеви бани. В тази обиколка ще посетим един от красивите острови на Бразилия, с кристално чисти води и бял пясък. След приблизително 3 часа пътуване, качване на кея на Conceição de Jacareí за обиколка на синята лагуна, енорията Сантана, Араса или плажа на китове и Джапарис, където се сервира обяд. Безплатен обяд на шведска маса (без включени напитки и десерти). След обяд в ресторант на плажа, връщане на пристанището, връщане с автобус обратно към Рио и ще сме в хотела късно вечерта.
Продължителност:  около 12 часа.
Цена: ~ 115 $  (регулярен тур, обслужване на английски език). Включва: регулярен трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка, обяд. * При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач – преводач на български език.
Забележка: Цените и часовете на допълнителните мероприятия се заявяват се и заплащат в България!

Обща информация за хотелите по програмата

Хотел AMERIAN BUENOS AIRES PARK 4*, БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът се намира в сърцето на Буенос Айрес, само на 200 метра от популярната пешеходна улица Флорида и на 400 метра от най-новия административен район (барио) на града - Пуерто Мадеро; близо до площад Сан Мартин
В хотела има  152 комфортно обзаведени стаи, предлагащи всички удобства за приятен престой
На разположение на гостите в хотела са: американски а ла карт ресторант, традиционен пъб, зала за срещи, фитнес зала, сауна, безплатен Wi-Fi интернет
Хранене:  закуска на шведска маса
 
Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу
Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк Игуасу, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия)
Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартамент
Master Room: баня, сешоар, кабелна телевизия, индивидуален климатик, телефон, мини бар, кафе и чай, безплатен Wi-Fi достъп.
Необходим е преходник за електрическата мрежа! Може да се вземе от рецепцията.
 
На разположение на гостите на хотела са:  градина с джакузи и открит басейн с детска секция (предлагат се кърпи за басейна), солариум, сауна, стая за масаж, фитнес зала, зала за игри с тенис маса, магазин за подаръци, безплатен Wi-Fi достъп, лоби бар, бар при басейна - предлага разнообразие от сандвичи, пици и коктейли, на които можете да се насладите заобиколени от природата в приятна атмосфера, ресторант Doña María
Хранене: богата закуска на шведска маса

Хотел WINDSOR EXCELSIOR COPACABANA 4*, Рио де Жанейро
Хотелът е отличен избор за перфектно качество, обслужване и локация. Намирасе в топ центъра на един от най-популярните световни курорти - Копакабана, само улица го дели от пешеходната алея и огромния прекрасен плаж на Копакабана. Предлага забележителна панорамна гледка към курорта, океана, хълма Захарната глава.
Разполага с 233 елегантно обзаведени просторни стаи със съвременен интериор:
Standard, Superior rooms, Executive Superior, Deluxe, Junior Suite иExecutive Suite
 
В стаите: централна климатизация (с индивидуален контрол), кабелна телевизия, телефон, мини бар, радио, сейф, електронен часовник, сешоар, огледало за грим, Wi-Fi интернет достъп
 
Гледката от терасата на покрива на хотела, където се намират бара и басейна, е изумителна. Тук, с питие в ръка, можете да се насладите на фантастичен залез. За обяд и вечеря ресторантът на хотела предлага богато и качествено меню със специалитети от бразилската и международна кухни.
На разположение на гостите на хотела са още сауни (суха и мокра) и фитнес център. Рум-сървиз е на денонощно разположение. Безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хранене: богата и разнообразна тропическа закуска на шведска маса

Кратка обща информация за Аржентина и Бразилия
 
АРЖЕНТИНА е разположена в югоизточната част на Южна Америка
Името ѝ произлиза от латинското"Argentum", което означава сребро. Простира се на площ от 2 777 410 кв. км и граничи с Бразилия, Парагвай, Боливия, Чили и Уругвай. Население – над 40 млн. души. Официален език:  испански.
Религия: над 90 % от местното население са римокатолици
В административно отношение Аржентина се дели на 23 провинции и 1 автономен град - Буенос Айрес.
Буенос Айрес е столица и най-голям град в Аржентина, както и втори по големина град в Южна Америка.  след Сао Пауло (Бразилия). Той е важен културен, административен, икономически и туристически център. Разположен е на десния бряг на реката Ла Плата, при вливане в Атлантическия океан.
Население ~ 2 891 082 жители (2010 г.) Климат: субтропичен. Средна годишна температура  -  17,6◦С.
Средни температури през октомври в Буенос Айрес  ~ 22◦С. Средна минимална  ~16◦С, средна максимална ~26◦С.
Часова зона: UTC/GMT - 3 часа. Часова разлика в Буенос Айрес спрямо България – 4 - 5  часа
Парична единица: Аржентинско песо (ARS). Телефонен код: +54. Напрежението в ел. мрежа е 220V/50 Hz
 
БРАЗИЛИЯ  заема централната и източната част на Южна Америка
С площ от 8,51 млн. km² (47% от територията на континента) и над 190 млн. души, страната се нарежда на пето място по площ и по население в света. Граничи с Атлантически океан, Уругвай, Аржентина, Парагвай, Боливия, Перу, Колумбия, Венецуела, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана. Тя е единствената португалоговоряща страна в Америка и същевременно е една от най-мултикултурните и етнически разнообразни държави в света, резултат от силните миграционни процеси. Столица: град Бразилия
Рио де Жанейро (на португалски Rio de Janeiro - означава януарска река) е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Рио де Жанейро. Рио е вторият по големина град в Бразилия след Сао Пауло и е бил столица на страната от 1764 до 1960, когато столицата е преместена в гр. Бразилия. Климат: Климатът на Рио де Жанейро е тропичен саванен. Средната годишна минимална температура е 20°C. Средна температура на въздуха през м. октомври-ноември: ~27°C. Средна минимална  ~22◦С, средна максимална ~30◦С. Часова зона: официално - 3 UTC.
Бразилия обхваща няколко часови зони. Часова разлика в Рио де Жанейро спрямо България – 5 – 6 часа.
Парична единица – Бразилски реал BR (R $).Телефонен код: +55.
Няма стандартно електрическо напрежение за цялата страна. Напрежението в ел. мрежа в Рио е 110 волта.
В повечето хотелски бани има изход за 220 волта.
Тръгване от:
София
Цената включва:
Самолетен билет София–Франкфурт-Буенос Айрес /Рио де Жанейро–Мюнхен-София с вкл. летищни такси, с включен чекиран багаж до 23 кг. Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с включени летищни такси. ВАЖНО! Позволеният багаж на полета е ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 15 кг. Допълнителните килограми се заплащат. Самолетен билет Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси Всички описани в програмата трансфери и екскурзии, с комфортни автобуси 4 нощувки със закуски в централно разположен хотел Amerian Buenos Aires Park 4*в Буенос Айрес или по-добен Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес с местен екскурзовод 2 нощувки със закуски в централно разположен хотел Saint George 4* в Пуерто Игуасу Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси 4 нощувки със закуски в хотел Windsor Excelsior Copacabana 4* в Рио де Жанейро или подобен, плаж Копа-кабана Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница, с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана. Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро (за туристи до 65 години) Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване
Цената не включва:
Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание * и разходи от лично естество Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни Туристическа такса, която се заплаща при настаняване в хотелите: В Буенос Айрес – по 1 USD на нощувка, общо 4 USD В Игуасу – по 1 USD на нощувка, общо 2 USD В Рио де Жанейро – предстои да бъде потвърдена Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – ≈ 5 долара на ден Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 65 до 74 години – 10 евро Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация) Такса гориво — обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава) Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003838 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close