Назад

Кои са най-хубавите плажни дестинации през нашата зима?

Зимните месеци дойдоха и още преди да разберем, облякохме палта, сложихме ботуши, шалове и ръкавици, а студеният вятър пищи в ушите ни. Забравете за риенето на сняг, дебелите пуловери и тежките апрески. Някъде там има място, което ви чака – с бели пясъци, парещо слънце и време, за което се нуждаете от сандали, леки дрехи, слънчеви очила и крем срещу изгаряне.


  • 8. Хорсшу бей бийч, Бермуди
Това място ще ви завладее със слънчеви лъчи, възможности за гмуркане и снимки. Забавлявайте се на розовия пясък, насладете се на кристално чистите сини води и изживейте активна ваканция – от изследване на пещерите, през пешеходен туризъм, до колоездене.


  • 7. Мауи, Хавай
Мауи е известен с водните спортове, вълнуващи приключения и зашеметяваща природна красота. Отдалечените места са спиращи дъха, изгревът е като от друга планета, а плажовете са прекрасни.
Мауи предлага най-доброто от двата свята - спокойна атмосфера, но и екстремно приключение.


  • 6. Рио де Жанейро, Бразилия
Обграден от високи върхове, буйни дъждовни гори и красиви плажове, Рио е зашеметяващо и приключенско бягство. Опитайте парапланеризъм, плуване, парашутизъм, гребане, каяк, гмуркане или рафтинг.


  • 5. Санта Лучия
Това е една от най-добрите островни ваканционни дестинации в света, където всеки плаж е достъпен и подходящ както за хора, търсещи почивка, така и за любителите на сърфа.


  • 4. Роатан, Хондурас
Водата е девствена. Няма светлини в този 4 мили широк и 35 мили дълъг остров. Той е заобиколен от втория по големина коралов риф в света и един от най-разнообразните в района. Тук се провеждат и първенства по гмуркане.


  • 3. Зихуатанейо, Мексико
Също известен като Zihua, туристите го смятат за тихоокеански рай. Тук ще намерите красиви плажове и приятелски настроени хора. Чакат ви невероятни брегове и зашеметяващи малки заливи.


  • 2. Аруба
Аруба се смята за основна туристическа дестинация и ако се отправите към нея, не забравяйте Eagle Beach - един от най-забележителните в света. Той е най-добре познат с чистия и мек бял пясък. Има сенчести места за пикник и къщички, в които да се скриете от слънцето.


  • 1. Бали, Индонезия
Това е едно от най-фотогеничните ваканционни места на планетата. Често наричан "Островът на боговете", Бали привлича авантюристични пътешественици и пленява с морски брегове, планини и вулкани.
Насладете се на дните си на плажа и се качете на на слон, за да се разходите в джунглата.



Източник: https://profit.bg


icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close