Назад

Луварът в Абу Даби

На 11 ноември ще отвори врати за посетители Лувъра в Абу Даби.
Tова е първият филиал на най-посещавания музей в света извън Франция, чиято архитектура е събирателен образ на арабския свят. Музейната сбирка се състои от над 700 експоната, които ще разчупят представите за традиционен музей. Човешката история е представена от античността до нашето съвремие, като основна тема е връзката, която изкуството създава между изтока и запада.
Музеят е построен на уникалния изкуствен остров „Саадият“ или в превод „островът на щастието“, който нашите туристи имат възможност да видят по време на панорамната обиколка на Абу Даби.
На този остров се изграждат още два други музея, единият от които филиал на американския „Гугенхайм“. Тези проекти превръщат най-богатото емирство Абу Даби в най-голямата културна столица на Близкия изток. Всички гости на Абу Даби ще имат възможност да се докоснат до уникалните експонати на “арабския Лувър”, докато почиват в един от най-модерните градове в света.
Може да съчетаете екскурзия до Дубай с допълнителна екскурзия до Абу Даби с посещение на Лувъра.

виж офертата тук


icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close