Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки

Великден на остров Корфу с тръгване от Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Велико Търново, Севлиево и София

Цени от:
335 лв.

Детайли:

Маршрут:
Варна - София - Солун – Игуменица - остров Корфу - София - Варна
Продължителност:
5 дни / 3 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
29.04.2021 г.
Kогато камбани зазвънят из целия град, уличките се изпълнят с тържествения марш на духови оркестри, а от балконите залетят червени делви - Корфу ще грабне душата ви от пръв поглед на най-християнския празник!

1 ден: Варна - София - Солун – Игуменица
Отпътуване от Варна около 15.30 ч от ул.Антим I ;
От Шумен около 16:30 ч. паркинга на БИЛА до ОМВ /*При минимум 12 туриста/ при по малка бройка от 5-ти км.
От Търговище ОМВ на кръгово пътя за Търново около 17:10 ч.
От Велико Търново около 18:30 ч. От Автогара Юг;
От Севлиево около 19:30 ч. от Бензиностания ЕКО до Идеал Стандарт и
от София около 22.00 от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун – Кулата – Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица.
2 ден: Игуменица – остров Корфу
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу /1ч/.
Настаняване в хотела. Свободно време. Около 11.30 ч Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Корфу - Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост пазила острова от нешествия, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон – закрилник на острова , където в златен саркофаг се пазят мощите му. Свободно време за разходка из най -стария квартал Кампиело.Свободно време в града.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден: остров Корфу
Закуска. Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници.Сутринта започва с тържественото шествие и изнасянето на мощите на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и целият остров засиява от звуците.Стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. По всяка уличка и площад танцуват и свирят Духови оркестри, от различните формации на Острова.Свободно време. Връщане в хотела около около 16:00ч. Свободно време. Вечеря. Около 21.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните великденски шествия и празничната литургия на площад Еспланада. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.
4 ден: Христос Воскресе Корфу - Палеокастрица
Закуска. С пожелание във Великденската сутрин - Христос Воскресе или както Гърците се поздравяват „Xristos Aneste„ ви предлагаме Eкскурзия до Палеокастрица и манастира на Света Богородица , един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Връщане в хотела –Около 14:30ч. Тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне, музика, Гръцка фолклорна програма и напитки. Нощувка.
5 ден: остров Корфу – София – Варна
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в съответния град по маршрута. Във Варна рано сутринта,в малките часове на следващия ден /04.05.2021/

Забележка :
 • Резервации направени по цени за Ранни записвания могат да бъдат анулирани без неустойка в рамките на 7 работни дни след подписване на договор. При анулация след изтичане на упоменатия срок се удържа капарото като неустойка.
 • Резервации с невнесено капаро до 3 дни след датата на резервацията се анулират автоматично!

 • Допълнителните мероприятия се осъществяват при минимум 25 записани човека.
 • Всички упоменати часове в програмата са ориентировъчни и могат да търпят промени в хода и при стартирането на програмата.
 • Реда на настаняване в автобуса се определя според датата на сключване на договор за организирано пътуване и внасяне на капаро.
 • Всички деца задължително заемат седалка в автобуса.

 • Mинимален брой участници: 40
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
 • Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

 • Начин на плащане: депозит от 30 % от пакетната цена; доплащане 14 дни преди датата на отпътуване.
ЦЕНИ:
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.03.2021 г.
Отпътуване от На човек в двойна стая Трети възрастен Дете 07-11.99 г. Дете 00 – 06.99 г
Варна/ Шумен/ Търговище 351 лв 335 лв 310 лв 165 лв
Велико Търново/ Севлиево 341 лв 325 лв 300 лв 155лв
София 335 лв 319 лв 290 лв 145 лв

 • Отпътуване от град Добрич при 4 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки
 • Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 10 лв на човек в двете посоки

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус /климатик, ТV/
 • 1 Великденски празничен обяд с традиционни ястия, печено агънце, включени алкохолни напитки по време на обяда и вода /кана вино за двама, узо или бира/, музика и традиционна гръцка програма;
 • медицинска застраховка за лица до 65г.
 • Всички трансфери по програмата
 • Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени делви в събота сутрин;
 • Посещение на гр. Керкира в събота вечер за Празничната литургия и заря, Великденския празник ;
 • Фериботни билети, магистрални и пътни такси
 • Екскурзовод по време на пътуването и престоя

Цената не включва:
 • Eкскурзията до Палеокастрица - 10 евро
 • Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на централната част на острова с входна такса за Двореца Ахилион – 16 евро.
 • Медицинска застраховка за лица от 65г.-75 год. – доплащане 6 лв./доплащане за лица от 75год. до 85 год.-10 лв /лица над 85 год. не се застраховат
 • „такса престой“ за хотел 3 * - 1.5 евро на стая на ден/ заплаща се на екскурзовода преди пристигане /
 • Доплащане за единично настаняване 100 лв за целия период
icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close