Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки
Назад

БЕНЕЛЮКС – аромат на шоколад и ухание на лалета

Цени от:
2150 лв.

Детайли:

Маршрут:
София - Амстердам - Заансе Сханс - Гитхорн - Ротердам - Делфт - Хага - Лайден - Антверпен - Брюксел - Гент - Брюж - Люксембург - Брюксел - София
Продължителност:
7 дни / 6 нощувки
Транспорт:
Самолет
Дати на отпътуване:
27.07.2024 г.
1-ви ден, София - Амстердам
Полет в 07.10 ч. София - Амстердам на авиокомпания BULGARIA AIR. Пристигане на летище Схипхол, Амстердам, в 09.00 ч. Амстердам е столица на диамантите, известна като „Северната Венеция“ – земя, отвоювана от морето, прорязана от десетки канали, създаващи представата за неговата уникалност. Космополитен център, в който големите духовни достижения си съжителстват с крайно либералните представи за живот в модерното ни време. Посещение на Рейксмюзиъм или Музея на Ван Гог (разглеждането е самостоятелно като за посещението на музеите препоръчваме да заявите вашето желание и да заплатите необходимата сума при сключване на договора, тъй като резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободните часове на музеите. Времето за посещение на двата музея е по едно и също време и можете да изберете само един от тях). Следва туристическа програма, включваща Кралския дворец (отвън), площад Дам, Новата катедрала, Пазара на цветята, Старата катедрала, Квартала на червените фенери. По желание - разходка с корабче по каналите на Амстердам. Настаняване в хотел в района на Амстердам. Нощувка.

2-ри ден, Амстердам - Заансе Сханс - Гитхорн
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн - докосване до автентичната Холандия и всичко онова, което оформя романтичния й образ пред света. Заансе Сханс е своеобразен етнографски музей, в който всеки посетител има възможност да стане част от холандския начин на живот - да наблюдава процеса на изработка на характерните дървени обувки (а и защо сам да не си изработи), да види как на практика се произвежда ленено масло, как някога са се правели боите, с които заможните търговци боядисвали къщите си, да разбере какво майсторство е необходимо, за да се изгради мрежата от диги, или просто да дегустира местни млечни продукти и да опита прясно изпечени курабийки, чийто аромат се разнася наоколо и изкушава сетивата. Продължаване за Гитхорн - едно жадувано завръщане в рая. Посещението му е бягство в оазиса на спокойствието и уюта. Без характерния градски шум, без рева на автомобилите, без сивотата на делника и постоянното бързане. Само красиви къщици, сгушени под сламени покриви на малки островчета, криволичещи канали, закачливи мостчета, бавно придвижващи се лодки и шепота на вятъра. Безвремие и съзерцание, нарушавани единствено от любопитните туристи. Следва круиз по каналите на Гитхорн /включено в цената на допълнителната екскурзия/. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден, Амстердам - Ротердам - Делфт - Хага
Закуска. Еднодневна екскурзия, включена в пакетната цена. Отпътуване за Ротердам – град, възкръснал от пепелта на разрушенията по време на Втората световна война и превърнал се в модерен полис с авангардна архитектура и удивително високи сгради, чужди на специфичния му ландшафт с ниска надморска височина, диги в морето и вода, която натрапливо заявява присъствието си навсякъде, но чиято стихийност местните са успели да овладеят. Туристическа програма: кулата Евромаст, моста Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт, където занаятите срещат изкуството и се създава холандския порцелан – делфтското синьо, превърнало се в една от емблемите на страната. Изящната му фина украса и виртуозността на изработката му разказват за удивително художествено майсторство, на което съвременните занаятчии-творци са се учили от талантливи свои предшественици като Вермеер.
Продължаване към Хага - административен и политически център на Нидерландия. Макар Амстердам да е официална столица на страната, всички важни управленски институции се намират в Хага. Кратка спирка за снимки пред Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд. Пешеходен тур из старата част с Парламента и Кралския дворец. По желание - възможност за посещение на Музей Мауриц /изисква предварително закупуване на билет/. Наричат музея Мауирц „Малкия Рейксмюзиъм“. И това наистина е така, защото сред изложените в него творби всеки втори е шедьовър, а платната на Рембранд, Ван Дайк и Холбайн са малка част от тях. Короната на експозицията е „Момичето с перлената обица“ на Вермеер, както и още няколко негови картини. Място за всеки истински ценител на изкуството. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден, Амстердам - Лайден - Антверпен - Брюксел
Закуска. Отпътуване за Лайден, където се намира най-стария нидерландски университет и се ражда един от великите синове на страната - художникът Рембранд ван Рейн. Град, във който сградите са облечени в поезия, чиято мъдрост се разлива на талази по старинните улици. Един малък Амстердам, както го определят познавачите, но по-компактен, по-уютен и съхранил моралните си стойности. Продължаване за Белгия. Попътна спирка в Антверпен - диамантеното сърце на страната, градът на другия голям създател на монументални художествени платна - Питър Пол Рубенс. Всяка сграда и всяко място тук е белязано от неговото присъствие и гениалния размах на четката му. Пешеходна разходка из средновековната част на града с Кметството и Катедралата. Възможност за посещение на къщата музей на големия художник. Пристигане в Брюксел. Настаняване в хотел. Нощувка.

5-ти ден, Брюксел
Закуска. Столицата на Белгия и на Европа – Брюксел, покорява сърцата на посетителите с изящните си средновековни къщи, модерни европейски сгради и изобилие от шоколад във всякакви разновидности. Неговото кралско величие се оглежда в архитектурата му - изискана, но не и разточително пищна; неговата духовност е в многото му галерии и музеи, съкровищници на изкуство; неговата модерност е в хармонично свързаните с него европейски институции, които пулсират в ритъма на новото време. Туристическа програма: Гран Плас – централния площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралския дворец. По желание - посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден, Гент - Брюж
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент – изтънчен средновековeн град с дантелена готическа архитектура и филигранна орнаментика на сградите, сред които особено внимание заслужават катедралата Сейнт Бааф - дом на удивителния шедьовър на Ван Ейк „Поклонение пред Мистичния агнец”, камбанарията Белфорт, замъка Гравенстейн и старото пристанище. Продължаване за романтичния Брюж, чийто исторически център е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Една приказка от камък, разказана чрез кокетните средновековни сгради на площадите Маркт и Бург, от музеите, подслонили талантливите художествени творби на фламандските примитивисти, от каналите, в чиито води се отразява средновековната му история, свързана със съдбата на могъщи крале и изумително мъдри хора на науката. Следва круиз по каналите на Брюж /включен в цената на допълнителната екскурзия/. Връщане в Брюксел. Нощувка.

7-ми ден, Люксембург - Брюксел - София
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Разположена между живописната долина на Мозел и планинско-хълмистата област на Ардените, страната е колкото малка, толкова и интересна – има единствен по рода си политически статут на Велико Херцогство, скромното й население говори 3 езика и е мека на банковите и европейски институции. Туристическа програма в столицата Люксембург (UNESCO) – Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Двореца на Великия Херцог, Площада на Армията. По желание - посещение на казематите: мрежа от подземни проходи в скалата Бок, където някога се е издигал замъкът на графовете на Люксембург. Продължаване за летище Завентем, Брюксел, за полет на BULGARIA AIR Брюксел – София в 20.30 ч. Кацане на аерогара София в 23.55 ч.
Дата

ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възр. на доп. легло Дете до 11.99 год. с 2-ма възрастни на доп. легло

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • самолетен билет София – Амстердам – Брюксел - София на BULGARIA AIR с включени летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта/ малка раница
 • 6 нощувки със закуски, от които:
  • 3 - в района на Амстердам в хотел 4*
  • 3 - в Брюксел в хотел 4*
 • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка;
 • всички трансфери;
 • еднодневна екскурзия до Ротердам, Делфт и Хага
 • туристическа програма в Амстердам, Лайден, Антверпен, Брюксел и Люксембург
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
 • водач-екскурзовод от агенцията

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти;
 • допълнителни екскурзии;
 • разходката с корабче в Амстердам
 • медицинска застраховка за лица между 70 и 85 г. – 25.00 лв.
 • градска такса в хотелите – ~2.00 -2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията на хотела/
 • повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ (заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет):
 • еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн с включен билет за круиз по каналите на Гитхорн: 59 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт, водач-екскурзовод, билет за круиз по каналите на Гитхорн, входните такси за някои от мелниците в Заансе Сханс се заплащат отделно и на място/
 • еднодневна екскурзия до Гент и Брюж с включен билет за круиз по каналите на Брюж: 57 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт, водач-екскурзовод, входните такси се заплащат отделно и на място/

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРОГРАМАТА:
 • 30 туристи

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
 • 20 дни преди началната дата

ПАКЕТИ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЕКТИ, ЗА КОИТО СЕ НАЛАГА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ И ЗАКУПУВАНЕ НА БИЛЕТИ /заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет/:
Тъй като музеят Ван Гог и Рейксмюзиъм се посещават по едно и също време, трябва да се избере един от тях, поради което те са обособени в два отделни пакета.
ПАКЕТ 1: корабче по каналите на Амстердам, кулата Евромаст с включена такса резервация. ЦЕНА: 42 евро
ПАКЕТ 2: Рейксмюзиъм (без аудиогид, тъй като такъв може да се закупи на място без предварителна резервация), Музей Мауриц, кулата Евромаст, корабче по каналите на Амстердам с включена такса резервация. ЦЕНА: 86 евро
ПАКЕТ 3: Музей Ван Гог (без аудиогид, тъй като такъв може да се закупи на място без предварителна резервация), Музей Мауриц, кулата Евромаст с включена такса резервация. ЦЕНА: 85 евро

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МУЗЕЙНИ ТАКСИ:
Амстердам - Кралският дворец – 10.00 EUR, деца до 18 г. - безплатно, студенти – 9.00 EUR; Къщата на Рембранд – 15.00 EUR, за деца между 6-17 г. – 5.00 EUR. Цените включват аудиогид; Музей на Мадам Тюсо – закупуване на билети в деня на посещението: възрастни – 24.50 EUR; деца – 20.50 EUR; Делфт - Новата църква – вход за Новата и Старата църква за възрастни: по 5.50 EUR за всяка, кулата на Новата църква – 4.50 EUR, комбиниран билет за двете църкви и кулата на Новата църква – 8.50 EUR; ученици и студенти – 6.00 EUR; Люксембург - Казематите Бок – 7 EUR, студенти и пенсионери – 6 EUR, за деца 4-12 г. – 3.50 EUR; Брюксел - Кралските Музеи на изящните изкуства – Старите майстори: възрастни – 10 EUR, пенсионери 65+ - 8 EUR, студенти – 3 EUR, групи от 15 туристи – 8 EUR; Музей Магрит: 10 EUR; Комбиниран библет за Старите майстори и Магрит – 15 EUR; Музей на пивовара – 5.00 EUR; Гент - Катедралата „Свети Бааф“/ Капелата с олтара на братя Ван Ейк „Поклонение пред мистичния агнец“ – възрастни – 4.00 EUR, аудиогид – 1 EUR; Разходка с корабче по каналите – ~ 8 EUR; Брюж - Посещение на Мадоната с младенеца на Микеланджело в Църквата на нашата лейди – 7 EUR, пенсионери 65+ – 7 EUR, младежи до 26 г. - 6 EUR; Заансе Сханс – Мелница за производство на бои – възрастни 5 EUR, деца 4-17 г. – 2.50 EUR, Мелница дъскорезница - възрастни 5 EUR, деца 4-17 г. – 2.50 EUR, Мелница тъкачница – 2 EUR, деца 4-17 г. – 1 EUR, Мелница за бъчви – 2 EUR, деца 4-17 г. – 1 EUR, Музей на Заансе Сханс – 12.50 EUR, деца 4-17 г. – 6.50 EUR.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • лична карта
 • няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

ОТСТЪПКА ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ:
 • 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • Депозит - 800 лв.
 • Доплащане - до 35 дни преди отпътуване

Застраховка „Отмяна от пътуване“:
предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е 5% от крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Програма
1-ви ден, София - Амстердам
Полет в 07.10 ч. София - Амстердам на авиокомпания BULGARIA AIR. Пристигане на летище Схипхол, Амстердам, в 09.00 ч. Амстердам е столица на диамантите, известна като „Северната Венеция“ – земя, отвоювана от морето, прорязана от десетки канали, създаващи представата за неговата уникалност. Космополитен център, в който големите духовни достижения си съжителстват с крайно либералните представи за живот в модерното ни време. Посещение на Рейксмюзиъм или Музея на Ван Гог (разглеждането е самостоятелно като за посещението на музеите препоръчваме да заявите вашето желание и да заплатите необходимата сума при сключване на договора, тъй като резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободните часове на музеите. Времето за посещение на двата музея е по едно и също време и можете да изберете само един от тях). Следва туристическа програма, включваща Кралския дворец (отвън), площад Дам, Новата катедрала, Пазара на цветята, Старата катедрала, Квартала на червените фенери. По желание - разходка с корабче по каналите на Амстердам. Настаняване в хотел в района на Амстердам. Нощувка.

2-ри ден, Амстердам - Заансе Сханс - Гитхорн
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн - докосване до автентичната Холандия и всичко онова, което оформя романтичния й образ пред света. Заансе Сханс е своеобразен етнографски музей, в който всеки посетител има възможност да стане част от холандския начин на живот - да наблюдава процеса на изработка на характерните дървени обувки (а и защо сам да не си изработи), да види как на практика се произвежда ленено масло, как някога са се правели боите, с които заможните търговци боядисвали къщите си, да разбере какво майсторство е необходимо, за да се изгради мрежата от диги, или просто да дегустира местни млечни продукти и да опита прясно изпечени курабийки, чийто аромат се разнася наоколо и изкушава сетивата. Продължаване за Гитхорн - едно жадувано завръщане в рая. Посещението му е бягство в оазиса на спокойствието и уюта. Без характерния градски шум, без рева на автомобилите, без сивотата на делника и постоянното бързане. Само красиви къщици, сгушени под сламени покриви на малки островчета, криволичещи канали, закачливи мостчета, бавно придвижващи се лодки и шепота на вятъра. Безвремие и съзерцание, нарушавани единствено от любопитните туристи. Следва круиз по каналите на Гитхорн /включено в цената на допълнителната екскурзия/. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден, Амстердам - Ротердам - Делфт - Хага
Закуска. Еднодневна екскурзия, включена в пакетната цена. Отпътуване за Ротердам – град, възкръснал от пепелта на разрушенията по време на Втората световна война и превърнал се в модерен полис с авангардна архитектура и удивително високи сгради, чужди на специфичния му ландшафт с ниска надморска височина, диги в морето и вода, която натрапливо заявява присъствието си навсякъде, но чиято стихийност местните са успели да овладеят. Туристическа програма: кулата Евромаст, моста Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт, където занаятите срещат изкуството и се създава холандския порцелан – делфтското синьо, превърнало се в една от емблемите на страната. Изящната му фина украса и виртуозността на изработката му разказват за удивително художествено майсторство, на което съвременните занаятчии-творци са се учили от талантливи свои предшественици като Вермеер.
Продължаване към Хага - административен и политически център на Нидерландия. Макар Амстердам да е официална столица на страната, всички важни управленски институции се намират в Хага. Кратка спирка за снимки пред Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд. Пешеходен тур из старата част с Парламента и Кралския дворец. По желание - възможност за посещение на Музей Мауриц /изисква предварително закупуване на билет/. Наричат музея Мауирц „Малкия Рейксмюзиъм“. И това наистина е така, защото сред изложените в него творби всеки втори е шедьовър, а платната на Рембранд, Ван Дайк и Холбайн са малка част от тях. Короната на експозицията е „Момичето с перлената обица“ на Вермеер, както и още няколко негови картини. Място за всеки истински ценител на изкуството. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден, Амстердам - Лайден - Антверпен - Брюксел
Закуска. Отпътуване за Лайден, където се намира най-стария нидерландски университет и се ражда един от великите синове на страната - художникът Рембранд ван Рейн. Град, във който сградите са облечени в поезия, чиято мъдрост се разлива на талази по старинните улици. Един малък Амстердам, както го определят познавачите, но по-компактен, по-уютен и съхранил моралните си стойности. Продължаване за Белгия. Попътна спирка в Антверпен - диамантеното сърце на страната, градът на другия голям създател на монументални художествени платна - Питър Пол Рубенс. Всяка сграда и всяко място тук е белязано от неговото присъствие и гениалния размах на четката му. Пешеходна разходка из средновековната част на града с Кметството и Катедралата. Възможност за посещение на къщата музей на големия художник. Пристигане в Брюксел. Настаняване в хотел. Нощувка.

5-ти ден, Брюксел
Закуска. Столицата на Белгия и на Европа – Брюксел, покорява сърцата на посетителите с изящните си средновековни къщи, модерни европейски сгради и изобилие от шоколад във всякакви разновидности. Неговото кралско величие се оглежда в архитектурата му - изискана, но не и разточително пищна; неговата духовност е в многото му галерии и музеи, съкровищници на изкуство; неговата модерност е в хармонично свързаните с него европейски институции, които пулсират в ритъма на новото време. Туристическа програма: Гран Плас – централния площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралския дворец. По желание - посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Връщане в хотела. Нощувка.

6-ти ден, Гент - Брюж
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент – изтънчен средновековeн град с дантелена готическа архитектура и филигранна орнаментика на сградите, сред които особено внимание заслужават катедралата Сейнт Бааф - дом на удивителния шедьовър на Ван Ейк „Поклонение пред Мистичния агнец”, камбанарията Белфорт, замъка Гравенстейн и старото пристанище. Продължаване за романтичния Брюж, чийто исторически център е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Една приказка от камък, разказана чрез кокетните средновековни сгради на площадите Маркт и Бург, от музеите, подслонили талантливите художествени творби на фламандските примитивисти, от каналите, в чиито води се отразява средновековната му история, свързана със съдбата на могъщи крале и изумително мъдри хора на науката. Следва круиз по каналите на Брюж /включен в цената на допълнителната екскурзия/. Връщане в Брюксел. Нощувка.

7-ми ден, Люксембург - Брюксел - София
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Разположена между живописната долина на Мозел и планинско-хълмистата област на Ардените, страната е колкото малка, толкова и интересна – има единствен по рода си политически статут на Велико Херцогство, скромното й население говори 3 езика и е мека на банковите и европейски институции. Туристическа програма в столицата Люксембург (UNESCO) – Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Двореца на Великия Херцог, Площада на Армията. По желание - посещение на казематите: мрежа от подземни проходи в скалата Бок, където някога се е издигал замъкът на графовете на Люксембург. Продължаване за летище Завентем, Брюксел, за полет на BULGARIA AIR Брюксел – София в 20.30 ч. Кацане на аерогара София в 23.55 ч.
Цени и условия
Дата

ЦЕНИ:
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възр. на доп. легло Дете до 11.99 год. с 2-ма възрастни на доп. легло

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • самолетен билет София – Амстердам – Брюксел - София на BULGARIA AIR с включени летищни такси
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 10 кг + дамска чанта/ малка раница
 • 6 нощувки със закуски, от които:
  • 3 - в района на Амстердам в хотел 4*
  • 3 - в Брюксел в хотел 4*
 • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка;
 • всички трансфери;
 • еднодневна екскурзия до Ротердам, Делфт и Хага
 • туристическа програма в Амстердам, Лайден, Антверпен, Брюксел и Люксембург
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR
 • водач-екскурзовод от агенцията

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти;
 • допълнителни екскурзии;
 • разходката с корабче в Амстердам
 • медицинска застраховка за лица между 70 и 85 г. – 25.00 лв.
 • градска такса в хотелите – ~2.00 -2.50 EUR на турист на ден /заплаща се директно на рецепцията на хотела/
 • повишение на летищни и транспортни такси /обявява се 20 дни преди отпътуване/

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ (заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет):
 • еднодневна екскурзия до Заансе Сханс и Гитхорн с включен билет за круиз по каналите на Гитхорн: 59 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт, водач-екскурзовод, билет за круиз по каналите на Гитхорн, входните такси за някои от мелниците в Заансе Сханс се заплащат отделно и на място/
 • еднодневна екскурзия до Гент и Брюж с включен билет за круиз по каналите на Брюж: 57 EUR при мин. 20 туристи /цената включва транспорт, водач-екскурзовод, входните такси се заплащат отделно и на място/

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРОГРАМАТА:
 • 30 туристи

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
 • 20 дни преди началната дата

ПАКЕТИ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЕКТИ, ЗА КОИТО СЕ НАЛАГА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ И ЗАКУПУВАНЕ НА БИЛЕТИ /заявяват се предварително и се заплащат с основния пакет/:
Тъй като музеят Ван Гог и Рейксмюзиъм се посещават по едно и също време, трябва да се избере един от тях, поради което те са обособени в два отделни пакета.
ПАКЕТ 1: корабче по каналите на Амстердам, кулата Евромаст с включена такса резервация. ЦЕНА: 42 евро
ПАКЕТ 2: Рейксмюзиъм (без аудиогид, тъй като такъв може да се закупи на място без предварителна резервация), Музей Мауриц, кулата Евромаст, корабче по каналите на Амстердам с включена такса резервация. ЦЕНА: 86 евро
ПАКЕТ 3: Музей Ван Гог (без аудиогид, тъй като такъв може да се закупи на място без предварителна резервация), Музей Мауриц, кулата Евромаст с включена такса резервация. ЦЕНА: 85 евро

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МУЗЕЙНИ ТАКСИ:
Амстердам - Кралският дворец – 10.00 EUR, деца до 18 г. - безплатно, студенти – 9.00 EUR; Къщата на Рембранд – 15.00 EUR, за деца между 6-17 г. – 5.00 EUR. Цените включват аудиогид; Музей на Мадам Тюсо – закупуване на билети в деня на посещението: възрастни – 24.50 EUR; деца – 20.50 EUR; Делфт - Новата църква – вход за Новата и Старата църква за възрастни: по 5.50 EUR за всяка, кулата на Новата църква – 4.50 EUR, комбиниран билет за двете църкви и кулата на Новата църква – 8.50 EUR; ученици и студенти – 6.00 EUR; Люксембург - Казематите Бок – 7 EUR, студенти и пенсионери – 6 EUR, за деца 4-12 г. – 3.50 EUR; Брюксел - Кралските Музеи на изящните изкуства – Старите майстори: възрастни – 10 EUR, пенсионери 65+ - 8 EUR, студенти – 3 EUR, групи от 15 туристи – 8 EUR; Музей Магрит: 10 EUR; Комбиниран библет за Старите майстори и Магрит – 15 EUR; Музей на пивовара – 5.00 EUR; Гент - Катедралата „Свети Бааф“/ Капелата с олтара на братя Ван Ейк „Поклонение пред мистичния агнец“ – възрастни – 4.00 EUR, аудиогид – 1 EUR; Разходка с корабче по каналите – ~ 8 EUR; Брюж - Посещение на Мадоната с младенеца на Микеланджело в Църквата на нашата лейди – 7 EUR, пенсионери 65+ – 7 EUR, младежи до 26 г. - 6 EUR; Заансе Сханс – Мелница за производство на бои – възрастни 5 EUR, деца 4-17 г. – 2.50 EUR, Мелница дъскорезница - възрастни 5 EUR, деца 4-17 г. – 2.50 EUR, Мелница тъкачница – 2 EUR, деца 4-17 г. – 1 EUR, Мелница за бъчви – 2 EUR, деца 4-17 г. – 1 EUR, Музей на Заансе Сханс – 12.50 EUR, деца 4-17 г. – 6.50 EUR.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • лична карта
 • няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

ОТСТЪПКА ЗА РЕДОВНИ КЛИЕНТИ:
 • 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • Депозит - 800 лв.
 • Доплащане - до 35 дни преди отпътуване

Застраховка „Отмяна от пътуване“:
предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е 5% от крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close