Адрес:
гр. Варна 9000,
Морска гара Варна,
централно фоайе, офис № 9

Телефон:
+359 52/ 600 636
+359 885 207 788; +359 889 899 677

www.orangeholiday.bg

Email:
office@orangeholiday.bg

Виж Снимки

Китай - необятно разнообразие

Цени от:
2699 лв.

Детайли:

Маршрут:
София - Шанхай - Ичан - Яндзъ - Сиан - Пекин - София
Продължителност:
13 дни / 11 нощувки
Транспорт:
Самолет
Дати на отпътуване:
10.11.2020 г.
Китай не е просто страна, тя е един цял нов свят. Зашеметяваща дестинация, която не може да се сравни с никоя друга на планетата. Дом за почти една пета от човешкото население. Голямата й площ предлага изключително много места, чакащи да бъдат посетени.

1 ДЕН ПОЛЕТ ДО ШАНХАЙ
Полет до Шанхай, най-големия град в Китай и едно от най-космополитните места на света. Разположен на делтата на р. Яндзъ, градът често е наричан "Източния Париж“ или "перлата на Изтока“.

2 ДЕН ПРИСТИГАНЕ В ШАНХАЙ
Mестният екскурзовод ще ви посрещне на летището и ще ви придружи до хотела, в който ще бъдете настанени за 3 нощувки.

3 ДЕН ШАНХАЙ
Закуска. Свободен ден или екскурзия (с допълнително заплащане). Ще посетите храма на "нефритения Буда". Това будистко светилище е построено преди повече от 100 години. Следва разходка в градината "Ю Юан“, намираща се в центъра на Стария град. Построена е преди 400 години по време на династията Мин. Ще можете да посетите Шанхайската френска концесия, която някога е била известна с игралните си домове и пушалните на опиум. Нощувка.

4 ДЕН ШАНХАЙ
Закуска. Свободен ден или екскурзия (с допълнително заплащане). Ще посетите древния град Джуджаджао, който се намира в едно от предградията на Шанхай. Известен като “водния град“ или "шанхайската Венеция“, той е прорязан от различни по форма и големина канали. Връщане в Шанхай в хотела за нощувка.

5 ДЕН ШАНХАЙ - ИЧАН
Ще имате възможност да разгледате крайбрежната ивица "Бунд“ - символа на Шанхай, разказващ за колониалното минало на града, както и търговския булевард "Нандзин“. След това ще отпътувате с високоскоростен влак към Ичан. Пътуването отнема около 8 часа. Влакът разполага с ресторант, който осигурява храна, напитки и леки закуски. След пристигането ви в Ичан ще се качите на борда на вечерен круизен кораб. Осигурени са ви 4 нощувки на борда на 4-звезден кораб.

6 ДЕН КРУИЗ ПО Р. ЯНДЗЪ
Закуска на борда на кораба. Плаването започва срещу течението на Яндзъ - най-дългата река в Азия и минава през първото и най-дълго ждрело - Силинг. След обяда е предвидено посещение на язовира "Трите ждрела“, който представлява все още строящата се, най-голяма водно-електрическа централа в света. Преминава се покрай храма на язовира. Вечерята е отново на кораба.

7 ДЕН КРУИЗ ПО Р. ЯНДЗЪ
Закуска на борда на кораба. Ще преминете през живописната местност Ву – едно от трите известни ждрела на реката. Следва екскурзия с лодка по брега на река Шенонг. Обядва се на борда на кораба, а по-късно пътуването ви отвежда до най-късото, но най-зрелищно ждрело Чутанг, където ще останете без дъх от невероятните гледки към високите планини от двете му страни. Денят приключва с вечеря на борда на кораба.

8 ДЕН КРУИЗ ПО Р. ЯНДЗЪ
След закуска ще се отправите на екскурзия до хълма Шибоаджай, разположен край брега на Яндзъ. Обяд и вечеря на борда.

9 ДЕН ЯНДЗЪ - СИАН
След закуска на борда пристигате в Чонгкинг, където ще се качите на влак за Сиан - столицата на провинция Шаанкси. Нощувка.

10 ДЕН СИАН
Закуска. Свободен ден или екскурзия (с допълнително заплащане, без включен обяд). Екскурзията предвижда посещение на Теракотената армия с нейните 6000 войници. След това ще бъдете извозени до железопътната гара, където ще се качите на нощния влак Сиан-Пекин.

11 ДЕН ПЕКИН
Закуска. Ще посетите Летния дворец - най-голямата и запазена императорска градина в Китай. Двата най-атрактивни елемента са Дългият Коридор и езерото Кунмин. Нощувка.

12 ДЕН ПЕКИН
Закуска. Свободен ден или екскурзия (с допълнително заплащане, без включен обяд) до Великата стена "Мутиняу“ и парка "Олимпия". Можете да се снимате на Пекинския национален стадион. Вечерята (с допълнително заплащане) включва печена патица по пекински. Нощувка.

13 ДЕН ПЕКИН / ПОЛЕТ ДО БЪЛГАРИЯ
Закуска. Свободен ден или екскурзия (с допълнително заплащане, без включен обяд ) до "Забранения град“ - бившия императорски дворец. Посещение на "Небесния храм“ - даоистки комплекс. Трансфер до летището и полет към България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- полети с реномирана авиокомпания
- всички летищни такси (20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж)
- трансфер (модерен автобус с климатик)
- настаняване (специално за вас сме избрали отлични 4* хотели; 4 нощувки на круизен кораб с пълен пансион)
- храна (богати закуски на блок маса)
- водач на групата от България
- екскурзовод (с български език по време на целия престой, той ще бъде с вас, за да ви дава подробна информация за цялата програма, ще ви съветва и оказва съдействие).


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро: 42 лв./човек. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в
двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 799 лв.
- Туристическа виза за еднократно посещение в Китай: 80 USD.
- При качване на круизния кораб се заплаща такса: около 50 лв. на човек.
- В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.


НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

- Незабравими преживявания с "Пакет допълнителни екскурзии", на цена 399 лв./човек, включващ:
• Обиколка на Шанхай, екскурзия до древния град Джуджаджао;
• Екскурзия до Сиан с посещение на Теракотената армия;
• Екскурзия до Великата китайска стена;
• Екскурзия до "Забранения град"
- "Пакет богати вечери", включващ 6 вечери, една от които - известната патица по пекински в традиционен ресторант: : 299 лв./човек
- Застраховка "Отмяна на пътуването“


  • Офертата е валидна при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
Паспортът Ви трябва да е валиден поне още 6 месеца след датата на връщане.
Настаняване по програмата Китай
от 2699 лв.

Настаняване по програмата Китай

Шанхай, Китай
icon-dots-lg icon-dots icon-arrow-left icon-arrow-right icon-print icon-facebook-f icon-instagram icon-linkedin icon-skype icon-twitter icon-facebook icon-phone icon-pin icon-star icon-bus icon-calendar icon-plane icon-tag icon-menu icon-search bank check folder globe link contact close